Terug naar overzicht

Voorbij overtoerisme: Camiguin Island

Even of zelfs mooier dan de platgetreden paden. Daar gaan we in deze Goodbye-reeks naar op zoek. Venetië, Machu Picchu en de Taj Mahal mogen dan op vele to-do-before-you-die-lijstjes staan, de alternatieven zijn niet min. Prop ze er dus maar snel tussen. Weg van het overtoerisme betekent een diepere connectie met je bestemming. Laat ons zo een klein steentje verleggen om van betere plekjes een nog prachtigere planeet te maken. Deze week reizen we langs tropische zandstranden op de Filippijnen.

  • Jente De Roust
    TekstJente De Roust

Op je bucketlist: Boracay

Het meest bekende bounty-eiland van de Filippijnen is er eentje die doet watertanden. Parelwitte stranden waar de palmbomen ritselen in de wind en waarop paraws - de typische Filippijnse zeilboten - aangemeerd liggen: iedere uithoek van het petieterige eilandje is ruim bedeeld. Het langste strand White Beach strekt zich namelijk uit over 4 km, wat voor een eiland met een 7 km lange noord-zuid-as zeker indrukwekkend is. Meer idyllische strandjes zijn die van Puka Shell en het ietwat afgelegen Ilig Iligan Beach. Dankzij de internationale populariteit van Boracay is er altijd wel iets te beleven en vormt het eiland een ideaal startpunt om te eilandhoppen op de Filippijnen. Bovendien werd het eiland in 2018 een aantal maand volledig afgesloten om het eiland en z’n stranden volledig op te ruimen. Zo’n tropische allure heeft dan ook meestal een prijs.

Overweeg: Camiguin Island

Ruwweg 430 km verder in het zuiden gelegen, ligt het aards (lees: het meest beklijvende) paradijs Camiguin. Of je nu een strandmens of ietwat avontuurlijker ingesteld bent: Camiguin is de place to be. Het tiert er welig van de ongerepte plekjes, met steeds een relaxte couleur locale achter de hoek. De uitstekende groene vulkaanflanken leiden je steevast om de tuin: Hawaii lijkt namelijk nooit ver weg. Ben je geen liefhebber van zwarte zandstranden? Dan vind je op 1 km voor de kust White Island, een klein eilandje enkel en alleen bestaande uit fijn wit zand. Een betere plek om te snorkelen en duiken, in de schaduw van het groene eiland, vind je niet. Wandelschoenen stop je best ook in je valies, de Old Volcano Trail biedt namelijk indrukwekkende vergezichten én voor je het beseft, kom je een afgelegen waterval of thermische bronnen tegen. De Filipijnse Archipel bestaat uit vele tropische pareltjes, maar Camiguin behoort volgens ons toch tot de kroonjuwelen.

Meer informatie over Camiguin Island vind je op www.guidetothephilippines.ph, een handige online gids voor je volgende trip naar de Filippijnen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord