Terug naar overzicht

Waarom het fijn is om je eigen hoofdkussen mee op reis te nemen

Geschreven met branded content van Smulderstextiel.be.

Op vakantie wil je natuurlijk net zo fijn slapen als thuis, zodat je vol energie aan al je avonturen kunt beginnen. Veel mensen hebben moeite met slapen in een nieuwe omgeving en dat terwijl vakantie juist vaak bedoeld is om bij te komen. Voor een goede nachtrust is niet alleen het matras belangrijk, maar ook een comfortabel hoofdkussen. Daarom lees je in dit artikel alle voordelen van het meenemen van je eigen hoofdkussen.

  • Foto door Ketut Subiyanto

1. Je hebt de juiste slaaphouding

Je slaaphouding bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je nachtrust. De juiste slaaphouding bereik je met een goed hoofdkussen en matras. Het meenemen van je matras wordt waarschijnlijk lastig, maar je hoofdkussen vervoeren is een stuk makkelijker. En dat zorgt al voor een goede houding, waardoor je al snel een pak beter slaapt in een vreemd bed.

2. Het is ook fijn voor onderweg

Een lange vliegreis of een reis met een nachtbus kan heel vermoeiend zijn. Het is dan fijn als je onderweg kan slapen. Dat is voor sommigen lastig in een zittende houding, maar met je eigen hoofdkussen wordt het al snel een pak comfortabeler. Zo lukt het je misschien om de slaap te vatten en kom je frisser op je eindbestemming aan.

3. Je eigen kussen is hygiënischer

Hoofdkussens in bed & breakfasts, hotels en pensions zijn niet altijd even hygiënisch. Mensen verliezen tijdens het slapen huidschilfers, haren, vocht en vuil en dat komt al snel in de kussens terecht. Doordat ze niet altijd even goed worden gewassen zijn ze daarom vaak minder fris. Het is daarom hygiënischer om je eigen kussen mee te nemen als je buitenshuis slaapt.

4. Het biedt je bescherming tegen allergische reacties

Je eigen kussen meenemen is ook aan te raden als je last hebt van allergieën of huisstofmijt. Thuis heb je waarschijnlijk een hypo-allergeen exemplaar. Hotels, pensions en bed & breakfasts hebben die vaak niet, waardoor je al snel klachten kan krijgen. Heb je door je andere bagage geen ruimte voor je kussen? Neem dan alleen de kussensloop mee. Dat biedt je ook al de nodige bescherming tegen allergieën en huisstofmijt.

Je kussen vacuüm verpakken of oprollen

Je eigen hoofdkussen meenemen op vakantie heeft dus zo zijn voordelen. Maar het kan wel de nodige ruimte innemen. Gelukkig zijn er manieren om hem wat kleiner te maken. Je kan hem bijvoorbeeld vacuüm verpakken door de lucht eruit te persen met een speciale vacuümzak, waardoor hij een pak kleiner wordt. Je kan hem in sommige gevallen ook oprollen zodat hij compacter wordt en gewoon mee kan. Fijne vakantie!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord