Terug naar overzicht

Weekendje (wild)kamperen tijdens corona? Vergeet deze essentials niet!

Het weer wordt langzaamaan beter. Verre reizen zitten er momenteel nog niet in, maar laat dat je niet tegenhouden om een weekendje voor jezelf te nemen. Onze tip? Ga lekker een weekendje ouderwets wildkamperen. Pak je tent en het kookstelletje. Geniet van het weer en van de frisse lucht. Zo ben je dat virus al snel (eventjes) vergeten. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De definitieve inpaklijst voor een weekend kamperen

Voor wanneer je alweer een tijd (ahum, zeg maar jaren) niet meer hebt gekampeerd, vergeet je al snel wat je eigenlijk nodig hebt voor het overleven in de wildernis. Tuurlijk neem je je tentje en je tandenborstel mee, maar wat zijn nu andere essentials die je niet wilt vergeten op reis? Bekijk hieronder snel de definitieve lijst met essentials die je écht niet wilt vergeten tijdens je wildkampeertocht. 

Onderdak
 Als je iets niet wil tijdens het kamperen, dan is het wel nat worden. Want word je nat, dan vat je kou en kun je ziek worden. Zorg er dus voor dat je een goede tent bij je hebt, of weet dat je ergens overdekt kunt slapen. 

Eten & drinken
Vaak denk je bij kamperen: “joh, ik haal wel wat bij de super of ga lekker naar een restaurant”. Tuurlijk, wanneer je in de tuin kampeert kun je altijd even wat lekkers gaan halen. Maar kampeer je in de natuur, zorg dan dat je altijd genoeg mee neemt.

De juiste kleding
Laagjes, laagjes en laagjes. Wees op hele koude temperaturen voorbereid. Neem fleece-kleding mee en dikke truien die je eventuele over elkaar zou kunnen dragen. Wordt het warmer dan verwacht, dan kun je altijd nog laagjes uit doen. 

Lenzen/bril
Goed kunnen zien is niet altijd essentieel als je thuis op de bank zit. Maar wanneer je actief met je handen bezig bent, is het toch belangrijk om goed te kunnen zien. Neem dus altijd je lenzen of bril mee. Ben je je lenzen of bril kwijt, dan kun je altijd nog last-minute contactlenzen online bestellen. 

Een firestarter
Dit valt onder hetzelfde mom van: zorg dat je het nooit koud krijgt. Een firestarter is belangrijk om wanneer nodig een fikkie te kunnen steken. Bijvoorbeeld om jezelf of je kleren op te drogen, of om op de kunnen koken. 

Heb je al deze dingen verzameld? Dan ben je klaar voor je weekendje wildkamperen! Is dat wildkamperen niets voor jou? Kijk dan ook eens naar glamping mogelijkheden in België!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord