Terug naar overzicht

Weg van het platgetreden pad

Deze drie gebieden moet je bezoeken als je even wil ontsnappen aan de Belgische drukte. Je voelt je er even helemaal alleen op de wereld en kan ondertussen in alle rust genieten van de prachtige omgeving. Allen daarheen, of net niet?!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

WEST-AUSTRALIË

Ondanks het feit dat Australië enorm geliefd is bij toeristen, lijken ze hun weg naar het westen van het land nog niet gevonden te hebben. Vooral natuurliefhebbers kunnen hier naar hartenlust genieten, zonder al te veel volk in de buurt. Het is de perfecte plaats om door het uitgestrekte gebied te cruisen met een 4x4. Onderweg kom je de beschermde Bungle Bungles tegen of kan je stoppen aan Ningaloo Coast om er met walvishaaien te snorkelen. Ontdek zelf wat er allemaal nog te zien en te doen is in dit minder gekende deel van Australië via Best of Travel.

NAMIBIË

In Namibië kan je uren door het land trekken zonder dat je er ook maar één persoon tegen komt. Dat is ook niet verwonderlijk als je weet dat er maar 2,2 miljoen inwoners zijn in een land zo groot als Frankrijk en Duitsland samen. Het is dus dé beste plek om ongestoord wilde dieren te spotten. Een ander groot voordeel aan het land is dat je geen jetlag hebt als je er heen reist. Namibië ligt namelijk bijna recht onder België waardoor het tijdsverschil maar een uurtje is. Een uitstekende logeerplek in Namibië zijn de luxueuze Zannier Hotels. De lodges staan onder Belgisch beheer en zien er stuk voor stuk prachtig uit! Meer info via: Zannier Hotels en Best of Travel .

WEST-CANADA

Canada is de laatste jaren enorm gegroeid op vlak van toerisme en ook het westen van het land verwelkomt ieder jaar een pak reizigers. Toch kan je in het tweede grootste land van de wereld nog perfect rondtrekken en het gevoel hebben dat je er helemaal alleen bent. Als je écht afgezonderd wil genieten van de ruige natuur dan moet je naar Tweedsmuir Park Lodge. Het adembenemende verblijf ligt middenin het Bella Coola natuurgebied en is bijna uitsluitend bereikbaar met een vliegtuigje. Tijdens de herfstmaanden is het het moment om grizzlyberen te spotten die er langs de rivier zalm vangen. Meer info via: Tweedsmuir Park Lodge en Best of Travel.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord