Wijnproeverij, het Hageland en een snuifje Berlijn

Scroll naar beneden
Vlaams-Brabant

Een weekendje erop uit met vriendinnen in eigen land? Wij stuurden vijf vriendinnen op pad in Vlaams-Brabant. Ze leren Belgische wijn kennen, wandelen langs de bekende Vlooybergtoren en ontdekken dat er internationaal allure schuilt in Leuven.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Zijn we niet een beetje te ver gereden? Een grapje, natuurlijk. Maar als we tussen de wijnranken door de helling op rijden en het sierlijke witte wijnkasteel in het vizier komt, krijgt ons weekendje met vriendinnen zuiderse allures. En het zal alleen maar beter worden!

Hirundo

Kasteel Haksberg in Tielt-Winge blijkt een heerlijke plek om te logeren. Een echt wijnkasteel in het Hageland als vakantiehuis, wie had dat gedacht? Als welkom wacht ons een kleine wijnproeverij in de zonnige veranda met uitzicht over de wijnranken. “Dit is Hirundo, een droge, houtgelagerde wijn met toetsen framboos en perzik”, weet onze charmante gastheer. “Met de oogst van souvignier gris uit 2018 en 2019.” Of hoe het vakantiegevoel samen met de zon en de wijn helemaal binnensijpelt.

Op de Vlooybergtoren

Is het de wijn of het mooie uitzicht dat ons verleidt voor een wandeling? Geen idee, maar nog voor we uitgepakt hebben, verdwijnen we in het groene landschap. En zoals het met vriendinnen onder elkaar gaat, zijn we zo druk aan het bijpraten dat we de befaamde Vlooybergtoren niet eens opmerken tot we aan de voet ervan staan. Een surreële trap die leidt naar nergens, in roestbruin Cortenstaal, dezelfde kleur als de ijzerzandsteen in de bodem. Boven aan de trap is het uitzicht fenomenaal. Rechts zien we de basiliek van Scherpenheuvel, links zelfs de koeltorens in Vilvoorde. En is dat Leuven daar in de verte? Leuven, de wondermooie, levendige stad van hertogen en studenten, van bier en vooral … shopadresjes!

Snuisteren en shoppen

Op amper een kwartiertje met de auto zijn we in Leuven en wandelen we door de statige Bondgenotenlaan naar de torentjes van het stadhuis. Wat een prachtig gebouw toch! Net als de Sint-Pieterskerk waar we een glimp opvangen van het beroemde schilderij van Dirk Bouts, Het Laatste Avondmaal. Een gratis portie cultuur en erfgoed samen. De gezellige terrasjes van de Oude Markt lonken, maar wij kuieren van snuisterwinkeltje naar kledingvitrine door de Parijsstraat, de Brusselsestraat en de Mechelsestraat richting de Sint-Geertruiabdij en het feeërieke klein begijnhof.

Een snuifje Berlijn

In het Sluispark krijgt Leuven een vleugje New York en een snuifje Berlijn aangemeten. Oude brouwerijgebouwen en nieuwe bouwprojecten, trendy restaurants en dobberende plezierboten. Een hippe plek om de dag culinair af te sluiten voor we ons wijnkasteel opzoeken. Klinkt chic, niet? En dat is het ook. Het perfecte verwenweekendje met vriendinnen.

Zin om zelf met een paar vriendinnen Leuven en omstreken te ontdekken? Ontdek hier alles over deze trip.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord