Terug naar overzicht

Winters kamperen bij Nomadsland

Twee nachten ontspannen in een yurt in de Ardennen, zonder wifi maar met éxtreem veel gezelligheid? Het klonk ons als muziek in de oren, zo net voor de drukke feestdagen. En daarom trokken we onze wandelschoenen aan en begaven we ons naar Nomadsland.

  • Sien Vanneste
    Tekst & foto'sSien Vanneste

Met de bolderkar naar onze yurt

Nomadsland ligt op Domaine de Massambre in Heers, vlakbij de grens met Frankrijk. Tot aan de yurt kun je niet rijden met de auto. We parkeren daarom op een parking iets verderop, waar we worden opgewacht door ranger Lore. Zij geeft ons een beetje meer informatie én een bolderkar om onze bagage naar onze slaapplek te brengen. Na een korte wandeling komen we aan bij Nomadsland. Op het domein staan zeven yurts, met elk een eigen toilet (met hartje in de deur), een sanitair blok en een gemeenschappelijke tent met bar, gezelschapspelletjes en vuurschalen. Daarnaast is er ook een hottub en sauna. Want kamperen mag ook een béétje luxueus zijn, toch?! 

eten aan het vuur

In de yurt vind je een kacheltje, dat dienst doet als centrale verwarming. Zorg er wel voor dat je er niet té veel hout insteekt, want dan kan het al snel bedrukkend warm aanvoelen. Naast de yurt heb je een klein terras met een vuurschaal, waarop je ook je eten kunt klaarmaken. Dat eten kun je via Nomadsland bestellen. De eerste avond barbecueën we op ons vuurtje - en yes, ook vegetariërs kunnen meedoen. Je krijgt drie stukken vlees (veggie of gewoon), twee sausjes, wat rauwkost en patatjes. De volgende dag maken we kaasfondue. En ook al schommelen de temperaturen rond het vriespunt, buiten in het donker je eigen eten klaarmaken én opeten heeft zijn charme!

De hottub en sauna kun je met een tijdsslot boeken. Niet online of via een app, maar op een lekker ouderwets krijtbord. Vanaf 17u kun je telkens een uur gebruikmaken van beide. Ben je de eerste, ga dan op voorhand eens checken of de sauna en hottub nog warm genoeg zijn. Anders kun je wel eens in een koude sauna zitten. En wees natuurlijk zo vriendelijk om ervoor te zorgen dat de mensen na je een warme sauna en hottub hebben. De ideale afsluiter van onze eerste avond.

 

verloren lopen

De volgende ochtend beginnen we met een ontbijt op bed. Dat ontbijt zit verpakt in – zo lijkt het – een happy meal box. Daarna is het tijd om de omgeving te verkennen. In onze yurt vinden we wat meer info en drie wandelroutes. Vol goede moed gaan we op zoek naar het startpunt, maar dat kunnen we niet zo gemakkelijk vinden. Naast wandelen is er in de buurt niet heel veel te doen, neem dus zeker ook een paar gezelschapsspelletjes of een goed boek mee om je bezig te houden met minder mooi weer.

In de namiddag staat er nog een andere activiteit op de planning: brood bakken. Dat wordt door Nomadsland zelf georganiseerd en is de ideale gelegenheid om de andere gasten te leren kennen. Eerst maak je het deeg, vervolgens laat je het op een stok boven het vuur garen.  Rangers Lore en Jonas hebben voor lookboter gezorgd, de perfecte finishing touch. 

 

marshmallows boven

Op onze laatste avond roosteren we marshmallows boven ons eigen kampvuur. Of we daarvoor naar de dichtstbijzijnde Intermarché reden? Misschien ... Want wat is een kampeertrip nu zonder marshmallows?! Juist ja, niks! 

Nomadsland is een pop-up camping van Travelbase en open tot en met juni 2022. Yurts vanaf €95 per persoon voor twee nachten, meer informatie op nomadsland.eu.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord