Terug naar overzicht

5x Firenze

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Firenze is een goed idee! We selecteerden alvast vijf tips in de stad.

Hotel Ambasciatori

Diep genesteld in het historisch centrum van Firenze en net aan het treinstation van Firenze vind je dit eigenzinnig designhotel. Hotel Amasciatori is uiterst geschikt voor wie zorgeloos in een-twee-drie de stad wil intrekken en tussen de sightseeing door even op de hotelkamer wil relaxen. De lobby van het hotel is gedurfd, maar met oog voor detail met comfortabele zetels ingericht. Hier kan je je laten verleiden door de vleugelpiano, die klaarstaat om bespeeld te worden. De 140 kamers van het hotel zijn licht ingericht met een herkenbare klassiek Italiaanse touch. Iedere kamer is voorzien van het nodige comfort en bepaalde kamers geven uitzicht op de impressionante skyline van Firenze. Trek je ’s avonds naar een restaurant in de binnenstad? Geniet dan eerst van een frisse negroni in de lounge bar. Prijs vanaf € 125 per nacht. Meer info via www.hotelambasciatori.net.

Aqua Flor

Wie graag zijn of haar eigen parfum wil creëren, moet een bezoekje brengen aan het geurenatelier Aqua Flor. Tijdens een workshop wordt je neus grondig op de proef gesteld met uiteenlopende geuren. Eenmaal je de geschikte combinatie hebt gevonden, kan je aan de slag om jouw unieke parfum te maken. Niet zo experimenteel aangelegd? Dan kan je kiezen uit de vaste lijn parfums, zeepjes, geurstokjes en andere verzorgingsproducten. Meer info via www.aquaflor.it.

FAC

FAC staat als afkorting voor ‘Fast and Casual’: hier worden dus geen overdadige gerechten geserveerd waar je ellenlang voor dient te tafelen. Gewoon simpele, snelle comfortfood dus. De verschillende gerechten zijn dan ook doorspekt met de invloeden van de Italiaanse mamma. Ook al gaat het om een snelle hap, toch serveert chef Barbara eerlijke en kwaliteitsvolle voeding onder het mom dat ‘het oog ook wat wil’. Je kan er doorlopend van 12 tot 22 u. aan de moderne picknicktafels tussen de wijnrekken of in de gezellige patio proeven van fast en casual smaken. Meer info via www.fastandcasual.com.

Galleria dell’Accademia

Hier kom je waarschijnlijk - samen met een horde andere toeristen - maar voor een ding: David, Michelangelo’s meesterwerk. Nochtans kan je hier naar hartenlust je ogen de kost geven aan de vele gotische en renaissancekunst die er te vinden is. Denk maar aan de vier onafgewerkte ‘Slaven’-sculpturen die nooit door Michelangelo werden afgewerkt, maar de David flankeren. Andere niet te missen hoogtepunten zijn de neoclassicistische sculpturen van Bartolini, Giambologna’s Sabijnse Maagdenroof en het schilderij de Levensboom van Pacino di Buonaguida. Meer info via www.accademia.org

Vespa

Als een van de vele Italiaanse symbolen is de vespa het vervoersmiddel bij uitstek om een roadtripje vanuit Firenze te ondernemen. Firenze is uitermate geschikt om al cruisend over de bruggen over de Arno en doorheen de charmante steegjes aan sightseeing te doen. Ook een vespatrip doorheen het omliggende landschap van Toscane is onvergetelijk en staat niet mis op je to-dolijst. Bezoek onder meer het indrukwekkende wijnhuis Antinori Chianti Classico, het idyllische dorpje Monteriggioni - het Carcassonne van Italië - of bewonder Firenze vanop de heuveltoppen van Fiesole.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord