Terug naar overzicht

5x Glasgow

Glasgow mag dan wel minder bezoekers ontvangen dan Edinburgh, het is dé up-and-coming stad van het Verenigd Koninkrijk. Glasgow is een stad van protestanten en rooms-katholieken, heeft een groeiende foodscene en geldt als een van de grootste shoppingsteden van het Verenigd Koninkrijk.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

ABode

Een van de meest karaktervolle logeerplekken in Glasgow, is ABode. Dit hotel pakt uit met een kleurenpalet vol zachte blauwen, groenen en gelen, die verwijzen naar de nabije landelijke countryside. ABode vond onderdak in de vroegere woning van de Britse premier Sir Henry Campbell Bannerman en combineert een moderne stijl met de karakteristieken van dit historische pand. ABode bevindt zich op een steenworp van het centrum van Glasgow en heeft twee in-house eetgelegenheden: in Brasserie ABode worden klassiekers op een hippe, verfijnde manier geserveerd, terwijl je in Pie & Brew geniet van heerlijke taart, een uitgebreide bierkaart en livemuziek. Vanaf 64 euro per nacht, via www.abodeglasgow.co.uk.

Zizzi

Het is heel moeilijk om voorbij het restaurant Zizzi te wandelen zonder toch even om te kijken. Net zoals de Gallery of Modern Arts, is ook dit Italiaanse restaurant gevestigd in een enorm neoklassiek gebouw met zuilen voor de ingang. Bij binnenkomst word je even verbluft door het indrukwekkende interieur, terwijl de ober je verwelkomt en bijna onmiddellijk vraagt of je allergieën hebt waar hij rekening mee moet houden. Terwijl je naar een tafeltje begeleid wordt, loop je voorbij tal van kunstwerken gemaakt door lokale Schotse artiesten. Naast de uitgebreide wijnkaart heeft ook het veelzijdige menu voor elk wat wils. De bereiding van je bestelling volg je in de open keuken, die centraal in het restaurant staat. Zizzi heeft bovendien een ruim aanbod glutenvrije en veganistische opties. Meer info via zizzi.co.uk.

Style Mile

De Schotse hoofdstad is werkelijk een paradijs voor shopaholics. In het hart van Glasgow liggen de drie bekende winkelstraten Argyle, Buchanan Street en de onuitspreekbare straat Sauchiehall. Deze drie autovrije straten vormen samen de Style Mile, vol klassieke gebouwen waarin je zowel de grootste winkelketens als kleine zelfstandige boetieks terugvindt. Verscheidene zijstraten van de Style Mile bieden je ook toegang tot verschillende overdekte winkelcentra, alsook tot het bekende uitzichtpunt The Lighthouse. Ook al heb je geen zin om te shoppen, toch is een wandeling langs deze winkelstraat de moeite waard, aangezien tientallen straatmuzikanten er dagelijks het beste van zichzelf geven. Geef toe, een gratis doedelzakconcert tijdens het winkelen zorgt toch wel voor een unieke sfeer!

Kelvingrove Art Gallery & Museum

Wanneer je door West End wandelt, kan je moeilijk om het Kelvingrove Art Gallery & Museum heen. Aan de oevers van de rivier Kelvin staat het enorme museum, dat maar liefst 22 galerijen bevat met werken van bekende kunstenaars zoals Rembrandt, Monet, Van Gogh. Natuurlijk zijn er ook verschillende galerijen met belangrijke historische schatten. Zo vind je er zelfs een echt Spitfirevliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog! Het museum werd gebouwd in 1901 voor de Glasgow Internationale Tentoonstelling. De toegang tot het museum is gratis.

Universiteit van Glasgow

Als je een grote Harry Potter-fan bent, breng dan zeker een bezoekje aan de Universiteit van Glasgow. Gelegen op de top van de heuvel naast het Kelvingrove Art Gallery & Museum, kan je de sprookjesachtige universiteit al van mijlenver weg zien. De campus doet veel denken aan de enorme Amerikaanse Universiteitsdorpen. Dus ook al ben je geen student aan deze universiteit, een bezoek is nog steeds indrukwekkend. Je kan als bezoeker de universiteit gewoon binnenwandelen via de grote poort, waardoor je op de groene binnenplaats terecht komt. Op deze binnenplaats wordt het je ongetwijfeld duidelijk waar J.K. Rowling haar inspiratie haalde om Zweinstein te bedenken! De universiteit is een van de oudste in het Verenigd Koninkrijk en heeft dankzij de vele torentjes meer weg van een kasteel dan van een universiteitsgebouw. Het is bovendien mogelijk campustours te boeken, zowel met een fysieke als met een audiogids. Meer info via www.gla.ac.uk.

Deze reportage werd eerder gepubliceerd in Goodbye #17. Wil je als eerste de knapste reisverhalen lezen? Met een abonnement op Goodbye krijg vier nummers gratis bezorgd én geniet je van een mooie korting. Een nummer gemist? Haal jouw ontbrekende Goodbye in huis via BOL.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord