5x Kuala Lumpur

Scroll naar beneden

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en valt op door een unieke mix van koloniale architectuur met moderne wolkenkrabbers. 'Kuala Lumpur' betekent zoveel als 'modderige samenloop van rivieren' en groeide van een nijverheidsstad uit tot een van de mooiste steden van Azië.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Stripes Hotel

Genieten van de zonsondergang boven de skyline van Kuala Lumpur vanuit een infinity pool naast de bar, klinkt dat als iets voor jou? Dan moet je in het Stripes Hotel zijn. Naast een indrukwekkend zwembad en een bar op het dak vind je in het hotel ook een fitnessruimte en een restaurant. In het restaurant kan je in de vroege namiddag terecht voor Le Goûter, waarbij je allerlei gebakjes uit de Franse keuken worden voorgeschoteld, vergezeld van een kopje koffie of thee. Stripes Hotel biedt vier soorten kamers aan, waaronder een studio en een studio deluxe. Alle kamers zijn zowel modern als tijdloos ingericht. Stripes is ook heel trots op de hippe buurt waarin het hotel zich situeert en het personeel toont je met plezier de tofste plekjes. Vanaf € 65 euro per nacht, via www.stripeskl.com.

Starhill Gallery

In de levendige wijk Bukit Bintang vind je verschillende grote winkelcentra, maar de meest opvallende is ongetwijfeld Starhill Gallery. Het straf staaltje architectuur maakt deel uit van het Marriott Hotel en is goed gevuld met haute coutureboetieks. Vanaf het moment dat je binnenwandelt in dit winkelcentrum, begeef je je in een hele andere wereld. In elke zaal hangen grote kroonluchters en de vloer is bedekt met rood tapijt, om jouw rodeloperervaring compleet te maken. Starhill Gallery telt zeven verdiepingen en meer dan honderd exclusieve winkels. Als je even zou willen bekomen van het shoppen, kan je terecht in de wellness die de hele derde verdieping inpalmt. Op de onderste verdieping vind je dan weer allerlei sterrenrestaurants terug. starhillgallery.com

Batu Caves

De meest kleurrijke tempels ter wereld staan in de Batu-grotten, bovenaan een trap van 272 treden. Ongeveer 125 jaar geleden werden deze tempels gebouwd ter ere van de oorlogsgod Murugan. Ook aan de voet van de trap staat een groot, gouden beeld ter ere van deze god. Met een lengte van vierhonderd meter is de Kathedraalgrot de grootste grot van de drie en deze is gevuld met verschillende Hindoeïstische altaren. Het tempelcomplex wordt niet enkel bezocht door mensen, maar ook een groot aantal Java-apen zijn dagelijks van de partij. Fun fact: de bekende regenboogkleuren op de traptreden werden pas toegevoegd in 2018, tijdens de renovatie van de tempels, met als doel om meer buitenlandse bezoekers aan te trekken. De grotten liggen net buiten het stadscentrum van Kuala Lumpur en zijn gemakkelijk bereikbaar met de metro.

Lot 10 Hutong

Op de onderste verdieping van het winkelcentrum Lot 10 vind je de Lot 10 Hutong food court. In deze doolhof van eetstandjes worden traditionele gerechten uit Maleisië en Singapore vers bereid. Elk eetstandje bestaat al minstens twee generaties lang en is zorgvuldig geselecteerd op basis van haar typische gerechten. Zo weet je als bezoeker zeker dat je een kwalitatief gerecht voorgeschoteld krijgt. Je eet bovendien in een unieke setting: een traditionele, Aziatische streetfoodmarkt middenin een hypermodern winkelcentrum gevuld met merkboetieks. In Lot 10 Hutong smul je van gebakken noodles, dim sums, ramen, geroosterde eend, garnalensoep en nog veel meer typische Maleisische gerechten. Meer info via www.lot10hutong.com.

Petronas Twin Towers

Toen de Petronas Twin Towers in 1998 net afgewerkt waren, was het torencomplex met zijn 450 meter het hoogste gebouw ter wereld. Ondertussen zijn de torens al gezakt naar de negende plaats, maar hebben ze nog steeds de titel van hoogste identieke gebouwen ter wereld. De ene toren wordt gehuurd door het oliebedrijf Petrona, waarnaar het gebouw dan ook is vernoemd. De torens tellen elk 88 verdiepingen met een luchtbrug tussen beide gebouwen op de 41e verdieping. Deze luchtbrug kan je ook bezoeken en biedt een mooi uitzicht op de stad. Ga je liever voor een nog spectaculairder uitzicht, bezoek dan het observatieplatform op de 81e verdieping. Je kan de hele toren rondwandelen, waarbij de stad Kuala Lumpur aan je voeten ligt. Dit platform bereik je via de lift, die op negentig seconden van gelijkvloers tot de 81e verdieping raast. Meer info via www.petronastwintowers.com.my.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord