Terug naar overzicht

5x San Francisco

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? San Francisco is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad.

  • Jeffe Delrue
    TekstJeffe Delrue

Hotel Zetta

San Francisco is een stad met heel wat contrasten en uniekheden, maar toch valt dit hotel onmiddellijk op. De stijlvolle kamers bieden een schitterend uitzicht over de stad. In het hotel vergeten ze ook de cultuurliefhebber niet. Je kan er een echte underground exhibition terugvinden, waar alleen lokaal artistieke talenten aan meewerkten. Toch even nood aan echte cultuur? Geen probleem, op minder dan 500 meter kom je verschillende musea tegen! Meer info via: www.viceroyhotelsandresorts.com/zetta.

 

Kokkari Estiatorio

Dit Griekse 4-sterrenrestaurant is een voor iedereen toegankelijke klassezaak. De uitnodigende open haard zorgt voor een gezellige sfeer in het restaurant. In de zaak proberen ze de Griekse cultuur naar boven te brengen aan de hand van hun visie, die gelijk loopt met Philoxenia – maak van een vreemde je vriend. Kokkari is zeven dagen op zeven open. Tijdens de week kun je hier zowel lunchen als dineren. In het weekend is het enkel mogelijk om ’s avonds aan te schuiven aan tafel.
Meer info via www.kokkari.com.

Alcatraz

Wie San Francisco zegt, zegt twee dingen: The Golden Gate Bridge en Alcatraz. Het eiland ligt in de baai van San Francisco en is natuurlijk voornamelijk gekend van toen het als zwaarst beveiligde gevangenis ter wereld werd gebruikt. Dwaal rond in de gangen waar de gevaarlijkste criminelen van over de hele wereld werden vastgehouden en neem een kijkje in de kamer waar Alphonse “Al” Capone zijn dagen sleet in de jaren 20 en 30. Door de passende sfeergeluiden die worden toegevoegd als de audiogids over de opstanden spreekt, lijkt het soms zelfs alsof Al Capone je achter het hoekje staat op te wachten. Een ticket heb je voor $98,50, maar daarmee vaar je met een cruise ook op de baai en onder the Golden Gate Bridge.

City lights: booksellers & publishers

Deze boekenwinkel is een absolute must go in San Francisco. De winkel werd gesticht in 1953 door de Amerikaanse schrijver Lawrence Ferlinghetti en is tot op vandaag een van de enige grote onafhankelijke boekenwinkels. Van over het hele land komen gepassioneerde lezers naar hier om te lezen of zich te laten onderdompelen in de boekencultuur. De winkel bestaat uit drie verdiepingen en verkoopt echt alles. Van de bekendste schrijvers, tot de zo goed als onmogelijk te vinden schrijvers van nicheboeken. De intieme en alledaagse sfeer zorgt voor een volledig unieke ervaring binnen San Francisco. Meer info via: www.citylights.com.

The Exploratorium

Het Exploratorium is meer dan een museum alleen. Het museum is een laboratorium waar je de wereld leert kennen aan de hand van kunst, wetenschap en menselijke waarneming. Op deze manier willen ze de mensen aanzetten om ook buiten de muren voor zichzelf te laten denken en de wereld rondom ons te begrijpen. Het publiek krijgt zelden gezien wetenschappelijk onderzoek te zien en de wetenschappers krijgen een platform om in interactie te gaan met het publiek. De eigenaars hebben verschillende programma’s ontwikkeld om het onderwijsbeleid over het hele land te beïnvloeden. De verbinding tussen hoe wetenschap wordt onderwezen op school en hoe ze wordt benaderd in de echte wetenschap, staan hier centraal. Een volwassene betaald $29,95 voor een ticket voor het museum, studenten en jongeren $24,95. Meer info via: www.exploratorium.edu.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord