Terug naar overzicht

5x Siem Reap

Siem Reap is een populaire vakantieplek voor wie Cambodja wil ontdekken, en is ook de toegangspoort tot de tempels van Angkor Wat. Een unieke stad voor wie het pure Azië wil zien!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Hotel: Phum Baitang

Wanneer je ronddwaalt in Siem Reap en tussen de talloze tempels van Angkor, ervaar je een mystiek die je nog nooit eerder hebt ervaren. Voeg daar de oprechte Cambodjaanse gastvrijheid en een wabi sabi-design aan toe, en je krijgt het vijfsterrenresort Phum Baitang. Vergeet hier het typische beeld van een resort: een luxueus ‘Phum Baitang’ - Khmer voor 'groen dorp' - werd neergepoot tussen de rijstvelden. Rust en genieten staan hier dan ook centraal, en het hotel werd vervaardigd met lokale grondstoffen en mankracht. Bovendien word je als gast in de watten gelegd volgens de filosofie van Cambodjaanse waarden. Elk van de 45 villa's komt met een kingsize bed, design sofabed, ruime badkamer en snufjes zoals een Nespresso-apparaat en een JBL-speaker. De pool villa’s zorgen meteen voor verkoeling met het private swim-upzwembad. Niet te missen is de geurige keuken van het restaurant, onmisbaar voor de Aziatische gastvrijheid van Phum Baitang. Nog niet verkocht? Plons dan in het natuurzwembad, sla een hole-in-one op de golfbaan of ontwaak al als een echte yogi.

Vanaf 347 euro per nacht, meer info via zannierhotels.com.

2. Cultuur: Tempels van Angkor

Op de stempel in je paspoort, de Cambodiaanse rielbriefjes tot de nationale vlag: de tempels van Angkor zijn meer dan alleen het nationale icoon van Cambodja. Voor de Khmer staat Angkor gelijk aan de hemel op aarde - oftewel de Meruberg, het heilige centrum in het bestaan. In een periode van 600 jaar (tussen 800 tot 1400) groeide Angkor uit tot een miljoenenstad. Hoogtepunt van de clash van spiritualiteit en creativiteit tijdens deze Goude Eeuwen is het alom geprezen tempelcomplex van Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld. Bij zonsondergang, wanneer de tempel verschillende kleurtinten aanneemt en reflecteert tussen de bloeiende lotussen in de slotgracht, geeft het zijn meest iconische geheimen prijs. Andere niet te missen tempels zijn die van Bayon, Angkor Thom en de Indiana Jones-tempel Ta Prohm. Het enorme - door Unesco beschermde - complex verken je het gemakkelijkst per fiets of tuk tuk.

3. Eten: Gelato Lab

Wie op zoek is naar verkoeling, kan hier terecht voor de real Italian deal. De Italiaanse eigenaar maakt ter plekke zijn eigen Italiaanse gelato puur natuur - zonder additieven of bewaarmiddelen. Stracciatella, tiramisu en vanigla mogen dan exotisch klinken in Indochina, een keuze voor de vegan sorbets met smaken als Cambodjaanse mandarijn en mango, Thaise aardbei en Papoea-Nieuw-Guinese dark chocolate. Je vindt het ijssalon in het levendige hart van Siem Reap, net aan Pub Street en Old Market. Verder zou een Italiaan geen Italiaan zijn mocht hij er geen vers gebrouwen espresso’s serveren.

 

4. Natuur: Tonle Sap

Het grootste zoetwatermeer van Cambodja, en bij uitbreiding Indochina, is niet enkel de visserijmachine en graanschuur van Cambodja. Maar liefst 90.000 Khmers noemen de 170-tal paalwoningdorpen op het meer hun thuis. Op nog geen 10 km van Siem Reap vind je de noordelijke oevers van het meer, waar het drijvend dorp Chong Kneas redelijk wat aantrek geniet. Toeristisch, maar vraag je gids om er een omwegje te doen om de echte inwoners van de dorpen te leren kennen. Ook wie de ferry neemt tussen Phnom Penh en Siem Reap, vangt een sneak peak van deze unieke couleur local.

  • Jen Hunter

5. Event: Phare Circus

Iedere avond rond acht uur is het verzamelen geblazen voor Cambodja’s antwoord op Cirque du Soleil. Phare gaat verder dan het circus dat we gewoon zijn: hier draait het om kunst met een eigenwijze wow-gehalte en steeds een subtiele sociale boodschap. Om de tien dagen wisselt de productie van voorstelling, zodat je bij een langer bezoek aan de stad twee verschillende shows kan meepikken. Nadat de artiesten het beste van zichzelf hebben gegeven, kan je buiten onder een zwoele sterrenhemel languit chillen en dineren.

Meer info via pharecircus.org.

  • Bryon Lippincott

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord