6 autohuurtips voor je volgende roadtrip

Scroll naar beneden
Sunny Cars

Een huurauto is eigenlijk onmisbaar tijdens je vakantie. Met je eigen vervoer ontdek je in alle vrijheid de mooiste plekjes op je bestemming. Je bent flexibel om te gaan en staan waar je wilt. Daarbij, wat is er fijner dan tijdens je vakantie op je gemak langs alle leuke plekken te rijden, te lunchen op dat mooie plekje dat je per toeval ontdekt en op dat mooie strandje te blijven hangen tot de zon ondergaat? We vroegen autohuurexpert Sunny Cars om een aantal tips zodat jij het meeste uit je volgende roadtrip haalt!

Sunny Cars geldt als één van de beste autoverhuurders op de markt. Het bedrijf wordt steevast door touroperators en reiskantoren aangeraden. Dat komt door verschillende voordelen, maar voornamelijk door de transparantie. Bij Sunny Cars krijg je een all-inprijs, zonder verborgen supplementen, verrassingen of gedoe achteraf. Sunny Cars geldt ook als een overkoepelende autoverhuurservice en werkt samen met lokale wagenparkaanbieders die aan de hoge service- en kwaliteitseisen voldoen.

  • Sunny Cars

1. Maak slim gebruik van de 24-uursregel

Eén huurdag is in de wereld van autohuur altijd 24 uur. Hoe werkt dat precies? Reserveer je van 13:00 uur tot 13:00 uur de volgende dag, dan betaal je één huurdag. Maar huur je de auto tot 15:00 uur, dan betaal je een volledige huurdag extra, ook al huur je de auto maar twee uurtjes langer! Met die 24-uursregel kun je dus het maximale uit je autohuur halen.

2. Vergeet je creditcard niet

Zonder creditcard krijg je de huurauto helaas niet mee. Maar ook je rijbewijs is essentieel bij het ophalen van je huurauto. Zorg dus altijd dat je zowel je rijbewijs als je creditcard bij je hebt om gedoe te voorkomen. Check, check, dubbelcheck! Heb je geen creditcard? Bij Sunny Cars kun je een Geen Waarborg service reserveren. Handig!

3. Sla de wachtrij over

In het hoogseizoen kunnen de wachtrijen bij de autohuurbalies flink oplopen. Wil je niet in de wachtrij belanden maar extra snel geholpen worden aan de balie? Kies dan voor de Fastlane service. Daarmee mag je de wachtrij overslaan en kun je sneller in je huurauto de vakantie tegemoet rijden.

  • Sunny Cars

4. Een extra bestuurder is altijd handig

Soms is het fijn om het autorijden af te wisselen met je reisgenoot. Zo kun je onderweg even achterover leunen en genieten van het uitzicht! Let bij het reserveren daarom op of een extra bestuurder bij de huursom is inbegrepen óf dat je een extra bestuurder kan toevoegen aan je reservering. Belangrijk is wel dat deze persoon zich laat registreren op het huurcontract en deze ook ondertekent zodat alle bestuurders verzekerd zijn.

5. Haal je huurauto contactloos op

Met de Contactloos Ophalen service van Sunny Cars haal je je autosleutel en het lokale huurcontract op zonder tussenkomst van een baliemedewerker. Je checkt voor vertrek online in en regelt de formaliteiten op de bestemming bij een automaat of met je smartphone. Eenmaal je sleutels en huurcontract op zak, is het tijd om te genieten van de zorgeloze en onbeperkte kilometers.

6. Reserveer op tijd

Vaak wordt de huurauto pas kort voor vertrek gereserveerd. Toch is het slim om je huurauto meteen vast te leggen zodra je vakantieplannen bekend zijn. Als gevolg van de coronacrisis zijn er op veel populaire autohuurbestemmingen namelijk fors minder huurauto’s beschikbaar. Wanneer je er vroeg bij bent is er nog volop beschikbaarheid en zijn ook de prijzen nog aantrekkelijk. Boek je lastminute, dan is de kans groot dat je veel meer betaalt of dat er zelfs helemaal geen aanbod meer. Om flexibel tot het laatste moment te blijven geeft Sunny Cars bij elke reservering de Flexservice cadeau. Je kunt daarmee tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren.

Op de blog van Sunny Cars vind je nog veel meer autohuurtips. Reserveer je je huurauto bij Sunny Cars, dan weet je zeker dat je volledig zorgeloos huurt. In de all-in formule zijn standaard alle verzekeringen inbegrepen, net als de terugbetaling van het eigen risico en de dekking van glas-banden-bodem-dakschade. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van die mooie, ongelimiteerde kilometers!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord