Terug naar overzicht

8 gastronomische ervaringen op een boogscheut van Brussel

  • Kaan Sensoy

We missen het allemaal: onze voetjes onder tafel schuiven en onze smaakpapillen flink laten verwennen. We wachten in spanning af tot de horeca de deuren weer mag openen, maar in de tussentijd kunnen we wel al watertanden en wegdromen bij de lekkerste restaurants in de buurt. Wij lijsten ze voor jou op!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. La Villa in the Sky

Op 0u10 van Brussel

De naam van het restaurant verklapt al veel. La Villa in the Sky is een chic restaurant dat helemaal bovenaan in de opvallende IT Tower aan de Louizalaan in Brussel ligt. Met 120 meter hoogte, eet je hier echt ‘with a view’. Sterrenchef Alexandre Dionisio en zijn team verzorgen er de verfijnde gerechten die afhankelijk zijn van dag, seizoen en inspiratie van het moment. Dagelijks kun je in La Villa kiezen tussen drie lunchmenu’s en twee dinermenu’s met of zonder aangepaste wijnen. Opgelet: het restaurant is moeilijk toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Meer weten: lavillainthesky.be
Slaapplek dichtbij: Maison Flagey maisonflagey.com

 

2. Arabelle Meirlaen

Op 1u07 van Brussel

Arabelle Meirlaen krijgt een score van 18/20 van Gault&Millau, staat in de Michelingids en pronkte in 2019 in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. In het restaurant, gelegen tussen Namen en Luik, tovert chef-kok Arabelle seizoensgroenten om tot kunstwerken voor alle zintuigen.

Meer weten: arabelle.be
Slaapplek dichtbij: Domaine Sur les Sarts domainesurlessarts.com

3. Au Gré du Vent

Op 0u43 van Brussel

Stéphanie en Sébastien baten het luxueuze Au Gré du Vent uit in Seneffe (Henegouwen). Ze bouwden hiervoor de schuur van Stéphanies familie om tot restaurant. Begin 2020 haalden ze hun eerste Michelinster binnen, dankzij de herkenbare maar doordachte gerechten.­

Meer weten: resto-augreduvent.be
Slaapplek dichtbij: Au Fil de L’Eau hotel-aufildeleau.be

4. Canapé

Op 0u25 van Brussel

Begin 2020 opende tv-kok Jeroen De Pauw zijn restaurant in Tervuren. Het concept is simpel. Apero-dining: dat is een hele avond lang aperitieven met verschillende kleine hapjes. Canapé is gevestigd in een oude sportzaal met een plafond van twintig meter hoog. Het interieur en de bar zijn er hip en indrukwekkend. 

Meer weten: canape-apero.be
Slaapplek dichtbij: Joly Tiny House jolytinyhouse.be

 

5. NU (FR)

Op 1u21 van Brussel

De allereerste én hipste rooftopbar van Rijsel ligt vlak naast winkelcentrum Euralille. Het is het enige restaurant waar je kunt dineren met een uitzicht van 360 graden op de stad. Ook wie graag gezellig aperitieft, kan hier terecht voor een unieke cocktail of hun zelfgemaakt bier. 

Meer weten: nu-lille.fr
Slaapplek dichtbij: Mama Shelter Lille mamashelter.com/en/lille

 

6. Lea Linster (L)

Op 2u20 van Brussel

Lea Linster is een van de beste restaurants van Luxemburg. De zaak, die vlakbij de hoofdstad ligt, bestaat al meer dan dertig jaar en heeft een Michelinster. Ondertussen runt chef-kok Lea samen met haar zoon Louis het sterren­restaurant. 

Meer weten: lealinster.lu
Slaapplek dichtbij: Mondorf Parc Hôtel mondorf.lu

 

7. The Classic Western Steakhouse (D)

Op 2u 09 van Brussel

Carnivoren, opgelet! In dit steak­restaurant in de Duitse stad Düsseldorf wordt bijna uitsluitend Nebraska Beef, ook wel bekend als the gold of the Midwest, geserveerd. De dieren werden zorgvuldig geselecteerd, eten enkel kwalitatief weidegras, graan en mais en zijn hormoonvrij. 

Meer weten: steakhouse-duesseldorf.de
Slaapplek dichtbij: Henri Hotel Düsseldorf henri-hotels.com/en/dusseldorf/

 

8. De Kas (NL)

Op 2u08 van Brussel

Middenin het Park Frankendael, in Amsterdam, ligt restaurant De Kas. Al sinds het begin van de vorige eeuw stonden hier enorme serres die de stad voorzagen van exotische planten en bomen. In het jaar 2000 werd de kwekerij volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een restaurant. Sinds 2018 zorgen chefs Wim De Beer en Jos Timmer voor gerechten van topniveau. Hun filosofie: ‘s ochtends geoogst, ‘s middags op het bord. Behalve de kruiden en groenten die in de 
kas zelf geteeld worden, gebruikt het toprestaurant 
uitsluitend biologische, duurzame en lokale producten. 

Meer weten: restaurantdekas.com
Slaapplek dichtbij: Hyatt Regency Amsterdam hyatt.com

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord