Terug naar overzicht

Ay caramba: waan je in Mexico bij La Cantina del DONKI in Gent

Dat Mexico sinds enkele jaren enorm populair is als vakantiebestemming, is een understatement. Geen wonder ook, want wie houdt er nu niet van zon, zee, palmbomen en margarita's. Wil je de Mexicaanse sfeer iets dichter bij huis opsnuiven? Dan kan je sinds eind 2022 terecht bij La Cantina del DONKI in Gent.

  • Birte Govarts
    TekstBirte Govarts

Fresh, Fast &Mexican. Dat is de leuze van Donki, het Mexicaanse restaurant in Leuven van broer en zus Pierre en Xiomara Baltodano. Ook bij Gentse tegenhanger La cantina del DONKI eet je sinds november de heerlijke Mexicaanse gerechten in een prachtig interieur. Wanneer wij er binnenkomen op een druilerige decemberdag, wanen we ons meteen in exotische sferen. De muren zijn voorzien van vrolijke kleuren, de meubels heel quirky.

  • Nacho's als voorgerecht

Vooraf bestellen we elk een margarita en een portie nacho's. Onze drankjes en de nacho's worden lekker snel geserveerd en zijn bijzonder lekker. Als hoofdgerecht bestel ik taco's met pulled pork, mijn tafelgenote een burrito met kip. Ook deze twee gerechten zijn om duimen en vingers af te likken, alleen is mijn portie aan de kleine kant. Had ik geen voorgerecht genomen, dan had ik nadien nog honger gehad.

  • Taco's met pulled pork

Na het hoofdgerecht bestel ik nog een horchata, oftewel een van oorsprong Spaans drankje met rijst- en notenmelk en kaneel dat ook razendpopulair is in Mexico. Ik snap waarom, want dit is heer-lijk en de perfecte afsluiter van een heerlijke maaltijd. Hasta la proxima vez!

Meer info op donki.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord