De ideale bestemming voor een familievakantie? De Franse Alpen!

Scroll naar beneden

Voor gezinnen, en dan vooral voor diegenen die van de natuur houden, zijn de Franse Alpen de perfecte vakantiebestemming. Frisse Alpenlucht, weelderige dennenbossen, groene weiden en valleien, kristalheldere meren, en majestueuze bergen zijn slechts het begin van de vele bezienswaardigheden van deze regio. De gezinsvriendelijkheid van het gebied komt misschien wel het duidelijkst tot uiting in de talrijke chalets, die de perfecte mix van comfort, luxe en privacy bieden. Sommige kunnen zelfs met 30 personen worden geboekt, wat ideaal is voor grote gezinnen die samen op vakantie willen.

  • Val Thorens

    Bert Christiaens

Spelen in de sneeuw

Als je uit de ramen van je prachtige chalet kijkt, kan je al zien dat de ongerepte pistes en skifaciliteiten zeker tot de belangrijkste attracties van de Alpen behoren. De jongere leden van het gezin zullen waarschijnlijk een sport willen beoefenen die zij meer 'hip' en avontuurlijk vinden. Als je gezin iets nieuws wil proberen, is snowboarden de perfecte activiteit om samen te leren. In Tignes bijvoorbeeld, bieden snowboardscholen lessen aan voor leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus. Je kan ook kiezen hoe intensief je de lessen wil volgen, van een basiscursus van een dag tot een langere cursus voor gevorderden. Ben je geen fervent skiër of snowboarder, en geniet je gewoon van een wandeling in alle rust met je draadloze oortjes en goeie muziek in, dan ben je ook op de juiste plek.

Geniet van een dag in de zon

Als je op zoek bent naar een prachtige natuur, dan zal je dus zeker verwend worden tijdens je vakantie in de Franse Alpen. Het maakt bijna niet uit welke stad je kiest, de schoonheid van de regio zal je ongetwijfeld verbazen. Het meer van Genève is bijvoorbeeld de perfecte plek voor een picknick met het hele gezin, genietend van het prachtige landschap en de wijn, kaas, chocolade en andere Zwitserse lekkernijen. Het zonlicht op het blauwe water en het omringende groen is de perfecte achtergrond op jullie nieuwe familiefoto. Er zijn ook genoeg opties om watersporten te beoefenen, zoals zeilen, zwemmen en varen, maar ook om gewoon rustig even met de bal te sjotten terwijl je van de omgeving geniet.

 

Nog een tip: je kan zelfs een camping reserveren als je het wat avontuurlijker aan wil pakken en wat tijd wil doorbrengen weg je chalet. Het beste uitzicht op de Alpen en de omliggende gebieden heb je door de kabelbaan te nemen. Waag je dus samen aan de Aiguille du Midi, de steilste kabelbaan (en misschien wel de spannendste) ter wereld!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord