Terug naar overzicht

De leukste hotspots volgens de redactie: Kortrijk

  • Stad Kortrijk

Hoofdredacteur Birte woont sinds 2010 vlakbij de West-Vlaamse stad Kortrijk. In dit artikel verklapt ze haar favoriete adressen. 

Drinken & eten

Lily’s Noodle House 

Of je er nu voor kiest om verschillende kleinere gerechten te delen met je gezelschap of liever een hele kom ramen naar binnen werkt, bij Lily’s Noodle House is letterlijk alles om duimen en vingers bij af te likken.  

De Garage 

Schoonbroers Tom Brys en Fitzgerald Rigole vormden een gewezen garage om tot een fantastische bistro. Zelf beschrijven ze hun keuken als ‘eenvoud met een ziel’. De steak en spaghetti met huisbereide ragù zijn o-ver-heer-lijk! 

De Dingen 

Overdag kun je hier terecht voor een lekker ontbijt of de betere koffie, ‘s avonds voor een cocktail of biertje. Als het mooi weer is, is het op het terras heerlijk mensen kijken, maar ook binnen is gezelligheid troef. Zien we je daar? 

Hawaiian Poké Bowl 

Toegegeven: een keten, maar wat voor eentje. Sinds Hawaiian Poké Bowl de deuren opende in Kortrijk, ben ik er vaste klant. Een snelle én gezonde maaltijd? Yes, please! Aangezien ik nogal een gewoontedier ben, kies ik meestal voor de Salmon Style, maar je kunt hier ook gewoon je eigen poké bowl samenstellen. 

  • Adres: Grote Markt 53 en Ringlaan 34 (in het Ring Shopping) 
  • Meer info: hawaiianpokebowl.be 

Parazaar 

Tomas Vanneste en Charlotte Vanfleteren verwennen je hier met de allerlekkerste gerechten. De suggesties veranderen maandelijks, maar ook de vaste kaart is meer dan de moeite waard. De pasta van het huis moét je geproefd hebben.  

Barcyclette 

Het übergezellige huiskamercafé van Tamara Tanghe is as we speak aan het verhuizen van het Begijnhofpark naar de Grote Kring. Tip: bestel als het weer open is zeker de Picon Hélène! 

Bolwerk 

Een Culturele Vrijhaven aan de rand van de stad. Hier kun je op donderdag en vrijdag terecht om iets te drinken. Verder worden er ook regelmatig optredens, filmavonden en vintage markten georganiseerd. 

  • Adres: Spinnerijstraat 115 
  • Meer info: bolwerk.be

Pomodoro 

Ik liep voor het eerst binnen bij deze Italiaanse traiteur toen ik al zo'n zes jaar in de omgeving woonde en werd bijna van mijn sokken geblazen. Hier kun je de lekkerste Italiaanse gerechten kopen én ook ter plaatse eten (maar het eetgedeelte is niet al te groot). Mijn persoonlijke favorieten? De tortellini met rozepepersaus en ham en de tortellini van zalm in vissaus. Mamma mia! 

Shoppen 

Boekenhuis Theoria 

Naar onze bescheiden mening de mooiste boekenwinkel van het land. Theoria is gevestigd in een indrukwekkend pand op het Casinoplein. Kies voor een van de bestsellers van het moment of laat je verrassen door de persoonlijke selectie van zaakvoerders Annemie en Pascale en hun personeel.  

Malmo 

Malmo huisvest niet alleen een gezellig en hip koffiehuis, maar ook een concept store. Ideaal om cadeautjes te kopen voor je geliefden, maar wij zijn vooral grote fan van hun selectie huiskamerplanten.  

Twee 

In het voorjaar van 2020 openden zussen Justine en Zoë Paesschesoone deze prachtige boetiek met merken als Samsoe & Samsoe, Modström en Mieke Dierckx. Let op: het is aartsmoeilijk om hier buiten te komen zonder iets te kopen.  

Ensemble 

Bij Ensemble verkopen de zussen Maxine en Marie-Léonie Stock dan weer een originele selectie van kleding, schoenen, accessoires en woonobjecten. Denk: kleren van onder andere NORR, schoenen van Veja én verzorgingsproducten van Sevin London. 

Seda’s Bloemenatelier 

Op vrijdag en zaterdag kun je op Overleie bij Seda Virabian terecht voor de allermooiste boeketten. Of je nu houdt van veld- of droogbloemen of klassieke boeketten, Seda maakt voor ieder wat wils. 

Sightseeing

Schouwburg 

De Kortrijkse stadsschouwburg werd opgetrokken tussen 1912 en 1920 en geldt als een van de best bewaarde stadsschouwburgen in Europa. In het gebouw in Neo-Vlaamse-Renaissancestijl vinden wekelijks tal van prachtige voorstellingen plaats. 

Texture 

Dit museum staat volledig in het teken van vlas en textiel. Dat klinkt op het eerste gezicht niet bijster spannend, maar geloof ons: Texture is zéker de moeite waard. 

Bootverhuur De Keper 

Ontdek de stad vanop het water met een van de vijf boten van Bootverhuur De Keper. Je hoeft hiervoor niét in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Vertrouw je het zaakje niet helemaal? Dan kun je ook een schipper bijboeken. Doe dat wel op voorhand! 

Logeren 

Bootel Ahoi  

Je kunt in Kortrijk ook slapen op het water. Dit ‘bootel’ ligt op zo’n 500 meter van de bekende Broeltorens en biedt negen kamers die allemaal uitkijken op het water. Elke kamer heeft zijn eigen douche en toilet. 

  • Adres: Handelskaai 1NT
  • Meer info: ahoi.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord