De verborgen parels van West-Canada

Scroll naar beneden
Canada Travel Designers

Grillige bergtoppen, azuurblauwe meren, mysterieuze bossen en een heleboel wildlife… Canada is de hemel op aarde voor natuurliefhebbers. Van de Rocky Mountains of de Pacific Rim heb je misschien al wel gehoord, maar tijdens een rondreis door West-Canada valt nog veel meer te ontdekken. Wij geven je een overzicht van de leukste 'off the beaten path' locaties die deze streek voor je in petto heeft!

1. De ongerepte natuur van Manning Park

In de provincie British Colombia vind je een heleboel prachtige natuurparken. Hoewel plaatsen als Wells Gray Provincial Park en Jasper National Park ongetwijfeld een plekje verdienen op je reisplanning, zijn er ook verborgen parels die een bezoek meer dan waard zijn. Manning Provincial Park is in de eerste plaats bekend omwille van haar bloemenpracht: de zomerzon kleurt de hoger gelegen vlaktes geel, rood en paars dankzij de grote variatie aan wilde bloemensoorten. Maar er is meer, want door de unieke ligging in het midden tussen de natte kustgebieden en het droge binnenland zijn de landschappen in het park enorm divers. Je vindt er naast bloemenweides ook regenwouden, meren en besneeuwde bergtoppen. Daarnaast betekent de veelzijdige omgeving ook dat je er enorm veel wildlife kan spotten: zwarte beren, coyotes, herten en bevers zijn maar enkele voorbeelden. Verken het gebied via één van de vele wandelroutes of huur een kano en neem de natuurpracht in je op terwijl je in alle rust peddelt over het mooie Lightning Lake.

Ontdek de natuurpracht van British Columbia

2. Puur genieten in Okanagan valley

Stel je een plaats voor waar het landschap gedomineerd wordt door wijngaarden en fruitbomen, combineer dit met een oase van rust, zonneschijn en waterpret. Dat is de Okanagan vallei. Deze postkaartwaardige plek is een geliefde vakantieplaats van de Canadezen, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Je vindt er een prachtige kustlijn, kunt er proeven van de vele uitstekende wijnen (verschillende ervan vielen al in de prijzen!) tijdens een degustatie in één van de wijnhuizen rond het meer of je uitleven op het water. Aan het Okanagan meer bijvoorbeeld. Met mogelijkheden om te waterskiën, windsurfen en zeilen is dit een paradijs voor watersportliefhebbers. In Osoyoos daarentegen lijk je wel in de woestijn terechtgekomen. Kijk hier niet vreemd op als je een waarschuwing  voor ratelslangen en schildpadden ziet: de natuur paste zich hier aan het klimaat aan. Dat zorgt er ook voor dat Osoyoos Lake zich het warmste zoetwatermeer van Canada mag noemen, met een gemiddelde zomertemperatuur van 24 graden. Kortom, een droombestemming voor levensgenieters!

Beleef vakantie als een echte Canadees in Okanagan

3. Op watervallenjacht in Wells Gray

Wil je de Canadese wildernis opsnuiven? Dan moet je in Wells Gray Provincial Park zijn. Vulkanen en gletsjers creëerden er een prachtig alpien landschap met niet minder dan 250 watervallen. Haar bijnaam ‘waterfall park’ heeft Wells Gray dus dubbel en dik verdiend, het zijn er zoveel dat er slechts 39 een naam kregen. De bekendste is Helmcken Falls, die met 141 meter de vierde plaats haalt van hoogte watervallen in Canada. Minder gekend, maar wel heel uniek, is Moul Falls, waar je achter de waterval door kan wandelen. Naast de vele watervallen kan je ook Clearwater Lake bezoeken. Scheurend door het water trek je er per jetboat dieper de wildernis in. Een tocht waarbij je via de slingerende rivier naar Azure Lake reist om nog meer bijzondere watervallen te ontdekken. Zij die liever zelf op pad gaan, kunnen er ook een kano huren om het mooie meer te verkennen.

Wilde waterpret in Waterfall Park

4. Beren spotten in Tweedsmuir

Een ander park waar je echt je ogen uitkijkt is Tweedsmuir. Dit provinciaal park bevindt zich in het hart van het grizzlyberengebied “great bear rainforest”, het grootste gematigd regenwoud ter wereld. Vooral in het najaar kan je hier grizzly’s spotten die zalm opvissen uit de Bella Coola rivier.

Naast beren kan je in het park ook op zoek naar berggeiten, poema’s, elanden, kariboes en veelvraten. Laat je er verder verwonderen tijdens hikes door de ongerepte natuur: besneeuwde bergtoppen op het hoogste punt, dichte bossen in de vallei, ongerepte rivieren, granieten kliffen en prachtige watervallen maken van Tweedsmuir een echte bucketlist-bestemming.

Op zoek naar wildlife in Tweedsmuir

Naar West-Canada met Canada Travel Designers

 

De grandeur van Canada is bijna niet te vatten: dit enorme land heeft zoveel te bieden dat je als reiziger vaak niet goed weet waar beginnen. Winterpret in de diepsneeuw of hiken en kajakken in de Canadese zomer? Reizen met de camper, per trein of met de auto? Er staat je een moeilijke keuze te wachten, maar de reisexperten van Canada Travel Designers helpen je graag verder. Zij zetten jouw wensen en noden om in een op maat gemaakte offerte.

Neem contact op met jouw Canada Travel Designer

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord