Terug naar overzicht

Dit is de Mushroom Dome: ’s werelds meest geboekte Airbnb

  • Airbnb

De meest populaire Airbnb ter wereld ligt in het Californische kustplaatsje Aptos. Een klein gehucht in de buurt van de stad Santa Cruz. Hoewel er geen internetverbinding is (de eigenaar wil geen techies op bezoek) en je moet vertrouwen op papieren instructies die van tevoren zijn uitgeprint, heeft deze geodetische structuur al meer dan 5.800 Airbnb-gasten van over de hele wereld ontvangen. Uit verre oorden als Djibouti, Mongolië, China, India, Australië en Peru. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De wereldberoemde Mushroom Dome is het onderwerp geweest van een hele waaier aan nieuwsartikelen, Instagram-fotoshoots en YouTube-reportages. De Mushroom Dome is zo populair dat er per jaar slechts 2 of 3 plaatsen vrij zijn. Gasten moeten tot 8 maanden van tevoren reserveren om een nacht op de kalender te verkrijgen.

Ondanks de populariteit, heeft de eigenaar ervoor gekozen om het eigendom relatief betaalbaar te houden. Een overnachting kost 156 dollar, toch nog altijd 100 dollar goedkoper dan hotels in de stad.

Volgens Airbnb vormt het succes van de Mushroom Dome deel van een grotere trend op het platform: een toename in de populariteit van unieke woningen. 'Reizigers kiezen steeds vaker voor hutten, tiny homes, en boomhutten om de eentonigheid van het pandemiejaar en de drukte van het stadsleven te doorbreken. Daarbij wordt het type verblijf – niet de exacte locatie – de bestemming.'

Vanaf €124 per nacht, te boeken via Airbnb

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord