Dit zijn de favoriete reisboeken van de redactie

Scroll naar beneden

Minder dan een week. Zo lang duurt dit bizarre jaar nog. Dat is nét lang genoeg om nog één reisboek te verslinden. Geen idee welk je moet kiezen? Wij tippen onze favorieten:

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Het Zoutpad van Rainor Winn

Birte, redactiechef: 'Rainor Winn en haar man Moth raken op een paar dagen tijd alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal én Moth blijkt ernstig ziek. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path wandelen, een tocht van duizend kilometer langs de zuidkust van Engeland. Het boek werd me aangeraden door een ex-collega - bedankt, Charlene -, waarna ik het op mijn e-reader zette en op enkele dagen tijd uitlas. Een prachtig verhaal over een koppel dat alles verloor, behalve hun hoop en liefde voor elkaar.' 

Uitgeverij Balans, €10

 

The Dutch Mountain Trail van Toon Hezemans

Aimée, artdirector: Mag het mijn lievelingsreisboek ook een wandelgids zijn? Ik kom namelijk zelf van Zuid-Limburg (NL) en het is er echt enorm mooi en fijn om te wandelen. The Dutch Mountain Trail is een groot succes en eigenlijk geheel per toeval ontstaan. Het Dutch Mountain Film Festival kon vanwege Corona dit jaar niet doorgaan, daarom heeft de organisatie deze gids gemaakt om zo uit de kosten te geraken. De wandelroute is 100,7 kilometer lang en is daarmee een van de zwaarste maar ook mooiste wandelingen van heel Nederland!

Stichting Moving Mountains, €19,95

 

The Ten Thousand Doors of January van Alix E. Harrow

Rini, marketing manager: 'Deze roman brengt mijn liefde voor literatuur, reizen en sterke vrouwen perfect samen. Terwijl er voor January een wereld van verhalen en verschillende culturen opengaat, leert ze als jonge vrouw haar eigen keuzes te maken. Het boek zit vol magie, maar als metafoor kan het zeker tellen en het leest als een poëtische sneltrein.'

Orbit, €15,45

 

Heart of Darkness van Joseph Conrad 

Thomas, redacteur: Heart of Darkness (vertaling: Hart der Duisternis) vertelt het verhaal van een Engelse zeeman, Charles Marlow, die door een Belgisch bedrijf wordt ingehuurd als kapitein van een rivierboot in Congo-Vrijstaat. Terwijl hij stroomopwaarts de Congo-rivier afvaart, hoort hij steeds meer geruchten over een andere bedrijfsmedewerker, Kurtz, die diep in het binnenland is gestationeerd. Hoe dichter Marlow bij deze mythische figuur komt, hoe meer hij wegzinkt in een soort waanzin. Weinigen zijn er in geslaagd om de reis naar de donkerste binnenkant van de menselijke geest zo goed te beschrijven als Conrad. Heart of Darkness is niet voor angsthazen, maar wel een tijdloos reisverhaal dat ieder reiziger in zijn of haar rugzak tot verslijtens toe zou moeten meedragen.

Uitgeverij Atlas Contact, L.J. Veen Klassiek Serie, €12,99

 

Into the wild van Jon Krakauer

Nona, redacteur: Als er één boek is dat volgens mij niet mag ontbreken in de boekenkast van iedere reiziger, dan is het wel de klassierker Into the Wild. Het waargebeurde verhaal werd in 2007 verfilmd door Sean Penn en kreeg prachtige muziek van Eddy Vedder (Pearl Jam).  Een jonge Christopher, die opgroeide in een welgesteld gezin, schenkt al zijn geld aan een goed doel en vertrekt op avontuur. Onderweg komt hij interessante personen tegen en beleeft hij unieke momententen. Uiteindelijk komt hij in Alaska terecht waar een oude schoolbus zijn thuis wordt. Anders dan in de film wordt in het boek het verhaal verteld door de personen die Christopher tegenkwam. Ieder woord van Into the Wild grijpt je bij de keel terwijl het escapisme voor iedere reiziger zo herkenbaar is. 

Pan Macmillan, €9,30

 

Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijfer.

Nina, redacteur: Must-read als het over reizen gaat anno 2020. Een intrigerend liefdesverhaal tegen de achtergrond van het onder massatoerisme kreunend Europa. De 'Homo Turisticus' wordt door Pfeijffer fenomenaal in zijn (bloemetjes)hemd gezet. Maar wacht eens, zijn we dat eigenlijk niet zelf? De virtuoze pen van de auteur maken de vuistdikke roman tot een pageturner die je moeilijk opzij kan leggen. 

De Arbeiderspers, €28,48

 

Het Grote Gratis op reis Boek van Lonely Planet

Freya, stagiair: Als student is reizen, financieel gezien soms een moeilijke opgave. Nu kan je het internet volledig uitspitten opzoek naar de goedkoopste hotels en activiteiten van je reisbestemming …, of je haalt ‘Het grote ratis op reis boek’ in huis. Een goudmijn aan informatie rond reisbestemming en de financiële keerzijde ervan. De reisgids is opgedeeld per continent, met tips voor 60 steden over de hele wereld. De reisgids biedt onbetaalbare ervaringen die weinig of zelfs niets kosten. Van gratis musea in Londen, Washington en China tot de mooiste natuurervaringen in Afrika, wandelingen door oosterse souks en langs paradijselijke stranden. Zo hoef je niet in te boeten op plezier en hou je nog wat over om te spenderen eens terug in eigen land.

Lannoo, €19,99

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord