Terug naar overzicht

Effe offline in Noord-Nederland

Dat Nederland veelzijdig is, wist ik al. Vorig jaar roadtripte ik langs de Nederlandse kustlijn en kwam verrassende plekken tegen. Daarbij hebben we dit jaar allemaal geleerd dat je niet ver hoeft te gaan om het vakantiegevoel te krijgen. Met heel veel plezier en vol verwachtingen trok ik onlangs dus terug de grens over. Eindbestemming: een safaritent middenin de natuur in het Nederlandse Overijssel.

  • Nona Heremans
    Tekst & foto'sNona Heremans

We moeten eerlijk zijn, echt exotisch is Nederland niet. Ik rijd bijna het volledige land door, maar het échte vakantiegevoel krijg ik pas zo’n 300 km later, wanneer ik via een slingerende weg tussen de bomen aankom op Camping De Roos. De camping is al sinds 1909 in handen van dezelfde familie en beslaat maar liefst 27 hectare natuur. Je tent of camper opslaan doe je hier vlak aan rivier de Vecht, wat idyllische uitzichten oplevert. Voortaan - sinds 1 april 2021 om precies te zijn – hoef je zelfs niet eens meer te sleuren met een stinkende frigobox, onhandige kampeerstoeltjes en zwaar kookgerief. De Franse organisatie Huttopia installeerde op de camping namelijk verschillende soorten tenten en blokhutten om je verblijf comfortabeler te maken. Wij mochten er een Cahutte uittesten. Onderaan vind je een houten cabane met alle comfort, boven slaap je in een tent. (Luxe) avontuur verzekerd!

HUISJE-TUINTJE-KINDJE

Net zoals de andere Hutt opia-locati es staat in Camping De Roos natuur en rust centraal. Zo is er bewust geen wifi op het domein om offl ine van de regio te genieten. Al moeten we bekennen dat die rust pas helemaal terugkeert wanneer alle kinderen in bed liggen. Eens 20u voorbij hoor je de vogeltjes opnieuw rondfl adderen en stroomt het water van de rivier vredig verder. De Hutt opia-tenten en Camping De Roos zijn daarom volgens ons vooral geschikt voor (jonge) gezinnen. In onze Cahutt e is er slaapplaats voor twee volwassenen en drie kinderen. Daarnaast is er een eigen douche en keukentje waardoor kamperen nét iets makkelijker wordt. Op het privé-terras met hippe ligstoelen is het zalig aperitieven tussen de bomen. Kinderen kunnen zich dan weer helemaal uitleven op de speeltuin of op het strandje en in het water.

TE VOET NAAR DE SAHARA

De Afrikaanse Sahara zou misschien iets te ver zijn, maar de Sahara van Ommen ligt vlakbij. Vanaf de camping vertrekt er een wandeling die door het natuurgebied van het Vechtdal loodst. Onderweg passeer je het woestijngebied, een donker bos, het weids moeras en oude boerderijtje, van afwisseling gesproken! De wandeling is 9 km lang, het kaartje met knooppunten vind je bij de receptie. Je kunt hier trouwens ook fi etsen huren en een uitgestippelde tocht maken van 51 km. Onze conclusie? Zalig zo’n weekendje kamperen zonder al te veel contact met de buitenwereld, en het hoeft niet altijd moeilijk te zijn!

PRAKTISCH

Camping Huttopia De Roos Beerzerweg 10, 7736 PJ Beerze-Ommen Je boekt een Cahutte-tent vanaf €176 voor twee nachten, afhankelijk van de periode. Check de website voor andere soorten tenten en prijzen. Campingderoos.nl of europe.huttopia.com

Alle info over de regio via vechtdaloverrijsle.nl.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord