Terug naar overzicht

Getest en goedgekeurd: Glamping in Green Fields Durbuy

Nood aan nog een lastminute weekendje weg? Gewoon zin om onze Ardennen te (her)ontdekken? Of goesting in een portie goede muziek, avontuur en sport? Dan is het glampingconcept van Green Fields in Durbuy de ideale uitvalsbasis. Wij mochten overnachten op het prachtige domein middenin de natuur!

  • Nona Heremans
    Tekst & foto'sNona Heremans

Na een weekje in het zonnige Zuid-Frankrijk rijden we terug richting de regenachtige Ardennen. Laatste tussenstop van onze reis: een glampingtent in Durbuy. Dat het weer niet echt meevalt is een understatement, en toch slaagt Green Fields er in om het vakantie- en zomergevoel helemaal terug te brengen. We bleven gelukkig gespaard van zware regenbuien en brachten nog de hele avond buiten op het gezellige terras door, genietend van de muziek, het eten en af en toe zelfs de zon.

Festivalgevoel deluxe

Het is de tweede zomer op rij dat Green Fields hier zijn tenten opslaat. Je hebt er de keuze uit acht verschillende accommodaties; van een safaritent met een adembenemend uitzicht tot een charmante glampingtent, voorzien van alle comfort. Wij sliepen in een Experimental tent, een ruime tipitent die binnenin met bohemian en Ibiza elementen sfeervol is aangekleed. En ook buiten is het decor on point. De bloemen bij de ingang, het podium waar je niet naast kan kijken en de geur van verse cocktails en barbecues zorgen voor een instant-festivalgevoel! Maar no stress, de wc’s en douches zijn er gelukkig wel properder dan op ieder ander festival. En ook het eten is er niet te vergelijken met de typische festivalmaaltijden.

Vanop het podium, vlak naast het terras en zwembad, zorgt er iedere avond een DJ voor sfeer en gezelligheid. Houd zeker de agenda in het oog want er treden regelmatig ook bekende (Belgische) artiesten op. Van plan om vroeg in bed te kruipen? Dan neem je best oordopjes mee. De muziek blijft er namelijk spelen tot 23u30, en zeker in de tenten rond het podium kun je de muziek nog luid horen. Toch duurt het maar een fractie van een seconde voor we als een blok in slaap vallen. De bedden zijn er namelijk comfortabel, het donsdeken lekker warm en het interieur om bij weg te dromen.

Sport en spel

Niet alleen voor muziekliefhebbers, maar ook voor sportievelingen zijn er hier activiteiten in overvloed. In het verwarmde buitenzwembad kun je een hele dag ongestoord baantjes trekken. Het zwembad ligt trouwens vlak aan het podium en terras, je hoeft dus ondertussen niets te missen van de optredens en sfeer. Vroege vogels kunnen dan weer gratis meedoen aan een uurtje yoga tussen de bomen. Vergeet wel je plaatsje niet te reserveren bij aankomst. Ook het beachvolleybalveld, petanqueveld, tafeltennis en darts (allemaal vlakbij de bar) kun je er gratis gebruiken. En ook aan de hipste sporttrend van het moment hebben ze hier gedacht. Op het terrein liggen maar liefst 8 (!) padelvelden die je in een paar klikken kunt reserveren. Een padelveld huren zit niet inbegrepen in je overnachting. Green Fields ligt trouwens op wandelafstand van Adventure Valley. Met onder andere een 3D-labyrint, via ferrata en klimbos, is Adventure Valley het grootste avonturenpark van België. Je helemaal uitleven kan hier dus geen probleem zijn!

Praktisch

Adres: Durbuy Green Fields, 50 Rue du Gibet, 6940 Durbuy.
Reserveren: Je kunt een verblijf vanaf €54 per persoon, per nacht boeken via durbuygreenfields.com.
Info: Alle tenten zijn voorzien van volwaardige bedden, handdoeken, elektriciteit, wifi en een eigen terras.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord