Golfplezier voor iedereen op Tenerife

Scroll naar beneden
Tenerife

Prachtige landschappen, een zalig zonnetje, zicht op de blauwe oceaan en wondermooie golfbanen: Tenerife is een droom voor elke golfer. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Met acht golfbanen, twee pitch & putt-banen en een hele resem toernooien staat Tenerife hoog aangeschreven binnen de golfcommunity. Het eiland staat bekend als de ideale bestemming om jouw golfkwaliteiten verder aan te scherpen en te genieten van een heerlijke dag genieten op de green. Maar waarom is Tenerife zo’n golfparadijs? We sommen de redenen even op.

1. Een perfect klimaat

Weinig plekken ter wereld die zo’n gunstig golfklimaat hebben als Tenerife. Met 300 dagen zon per jaar kan je hier het hele jaar door terecht voor heerlijk golfplezier. Bovendien blijven de temperaturen in de zomer draaglijk warm, en is het in de winter heerlijk zacht. De ideale omstandigheden voor een heerlijke dag op de green, dus.

2. Wondermooie landschappen

Tenerife is een vulkanisch eiland met een bijzonder vruchtbare bodem. Daardoor ligt de green er altijd perfect groen bij. Tijdens het golfen word je bovendien omringd door prachtige (palm)bomen en waterpartijen, wat jouw golfsessie enkel maar rustgevender maakt. Heel wat golfbanen liggen bovendien aan de kust, waardoor je een adembenemend uitzicht krijgt op de grillige kustlijn, mooie stranden en de golven die inbeuken op de rotsen. Het glijdende landschap zorgt voor een extra uitdaging bij het golfen en maakt de prachtige omgeving enkel maar mooier. 

3. Knap aangelegde golfbanen

Heb je altijd al eens op een golfbaan willen spelen die ontworpen is door een grote naam? Dan zit je goed op Tenerife. Hier vind je immers banen van de hand van Severiano Ballesteros, John Jacobs, Dave Thomas en Donald Steel. Zo is de Abama Golf-baan uitgerust met 22 meren en meer dan 90.000 palmbomen, terwijl je op Amarilla Golf soms over inhammen van de oceaan moet slaan om op de green te belanden. Elke golfbaan heeft zo wel zijn eigen unieke uitdagingen, wat voor de ideale afwisseling zorgt.  

4. Toernooien voor elk niveau

Of je nu een beginnend golfer of een ervaren speler bent, op Tenerife kan je jezelf meten met andere golfers tijdens een van de talrijke toernooien. Of je nu kiest voor het Amateurcircuit van Tenerife of het professioneler wil aanpakken met de Open de Tenerife: alles draait om ontspannen spelen. Wist je dat met het benefiettoernooi Salme’s Cup het leukste golftoernooi ter wereld op Tenerife plaatsvindt? De vele golfcompetities op Tenerife vormen voor iedereen leuke events, of je nu meespeelt of gewoon als toeschouwer aanwezig bent. 

Meer weten?

Wil je meer te weten komen over de golftraditie op Tenerife, de verschillende terreinen en de toernooien? Alle info vind je hier

 

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord