Op avontuur op het Eiland van Contrasten

Scroll naar beneden
Tenerife

Een uitdagend vulkanisch landschap, enorm veel groen, diepe ravijnen, grotten en het hoogste punt van Spanje: Tenerife is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers en wordt terecht 'het Eiland van Contrasten' genoemd. Ontdek waarom een reis naar het eiland ook voor jou garant staat voor eindeloos plezier.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Als je houdt van avontuur en er een actieve levensstijl op nahoudt, kan Tenerife onmogelijk op jouw planning ontbreken. Of je nu een rustige wandeling verkiest, of eerder een adrenalinejunkie bent: er is voor elk wat wils.

Voor wie het graag rustig aan doet

Een goede manier om op een rustige manier de pracht van het landschap van Tenerife te genieten, is tijdens een wandeling. Het eiland biedt meer dan 1.000 km aan wandelroutes doorheen magnifieke natuur, verschillende microklimaten en met verschillende moeilijkheidsgraden. Bovendien maak je kennis met de authentieke aboriginalcultuur van de ‘gaunches’. Unesco-werelderfgoedsite Teide National Park, het bergachtige Anaga Rural Park, het Teno Rural Park met zijn indrukwekkende kloven en eeuwenoude bossen, en het maanlandschap van het Corona Forest Nature Park zijn enkele van de mooiste plekken voor een onvergetelijke wandeling.

Een minstens even relaxte manier om van het landschap te genieten, is tijdens een paardrijtocht. Laat je meenemen op een tocht door weides en groene bossen terwijl je begeleid wordt door een ervaren gids. 

Voor de adrenalinezoekers

Het bergachtige en uitdagende landschap van Tenerife is ideaal voor wie houdt van bergbeklimmen. Met meer dan duizend routes waaruit je kan kiezen, vormt Tenerife de ideale plaats om jezelf uit te dagen. Of je nu een beginner of een ervaren klimmer bent: hier kan je je helemaal uitleven. De Barranco de Arico- en de spectaculaire Cañada del Capricho-route in het hart van Teide National Park behoren dankzij hun indrukwekkend vista’s terecht bij de populairste routes van het eiland. Wie liever een minder uitdagende klim doet, kiest dan weer beter voor de Mesa de Tejina of de Valle Tabares nabij hoofdstad Santa Cruz, of voor Martiánez, een kloof in het hart van Puerto de la Cruz. 

Wie bergen zegt, zegt natuurlijk ook mountainbiking. Tenerife telt een groot aantal routes en wegen en vormt een paradijs voor mountainbikers. De kroon van de mountainbikeroutes is de Corona Forestal, die je rond Teide National Park en de heuvels rond La Esperanza brengt. Zowel beginners als ervaren fietsers kunnen zich hier helemaal uitleven. 

Wil je de diepe kloven van dichtbij zien, dan is een canyoningtocht dan weer iets voor jou. In het Teno-massief vind je de spectaculaire Barranco de Carrizal. Hier waad je door water en doe je verschillende uitdagende rappels. En voor de échte durfallen is er ook nog het paragliden. Lanceer jezelf vanop 2.000 meter hoogte in Teide National Park en zweef naar het noorden of het zuiden van Tenerife. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Voor de waterratten

Ook de oceaan rond Tenerife nodigt uit om het avontuur op te zoeken. Op of in het water heb je tal van mogelijkheden om van het verfrissende water te genieten. Dankzij het aangename klimaat is Tenerife het hele jaar door populair bij surfers, windsurfers en kitesurfers, en op de stranden Playa de El Socorro, Playa de las Americas, Benijo, El Medano en El Cabezo kan je in zowel de zomer als de winter terecht voor plezier op de golven.

Voor een meer rustgevende activiteit, neem je beter een diepe duik in de wonderbaarlijke onderwaterwereld rond het eiland. Tenerife staat immers gekend voor de grote verscheidenheid aan zeeleven. Ook hier speelt het zachte klimaat een grote rol, en door de voornamelijk rustige zeeën vind je hier heel wat plekken om te duiken. Zowel beginnende duikers als doorwinterde waterratten kunnen hier terecht. 

Voor wie off the beaten path wil gaan

Lijkt het je wel iets om eens volledig te ontsnappen aan de toeristische trekpleisters, dan heeft Tenerife nog enkele verborgen verrassingen voor je klaar. Zo is het noorden van Tenerife, in tegenstelling tot het zuiden, helemaal niet zo toeristisch. Hier vind je authentieke wijken in La Orotava en de lokale keuken in Isla Baja. Of wat dacht je van een bezoek aan hoofdstad Santa Cruz, dat met haar ‘ramblas’ een heerlijke sfeer uitstraalt. Breng zeker ook een bezoekje aan de groene Aanga-regio, waar je in een ruig landschap tal van gezellige kleine dorpjes treft.

In Anaga Rural Park, helemaal in de noordelijke punt van Tenerife, zal je verwonderd zijn door het prachtige landschap vol hoge pieken en stijle kloven. Ook het Teide National Park, dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, en het Teno Rural Park, met unieke fauna en flora, zijn een bezoekje meer dan waard.

Spanje is een echt wijnland en ook op Tenerife worden heerlijke wijnen geproduceerd. Wil je eens ontdekken waar die precies gemaakt wordt, dan kan je een van de wijnroutes volgen. Een van de boeiendste is de Tacoronte-Acentejo route, die je naar de Casa Museo del Vino La Baranda brengt. Deze traditionele boerderij is vandaag de dag een wijnmuseum, -winkel en restaurant en biedt een adembenemende uitzicht op de zee en de Teide.

Meer weten?

Wil je uitgebreider kennismaken met de prachtige natuur en authenticiteit van Tenerife? Check dan zeker www.webtenerife.nl.

 

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord