Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • DAKkan in Antwerpen

    Matthias De Boeck

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (16 - 18 september 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Slow Escapes

Slow Escapes is alweer een prachtig coffeetablebook van uitgeverij Gestalten. In deze gids ontdek je originele hotels, pensions en horecagelegenheden die landelijke gebieden nieuw leven inblazen. Denk bijvoorbeeld aan een 18e-eeuwse schapenboerderij die is omgebouwd tot pension in het uiterste noorden van IJsland. Of aan een een new-age finca in het hart van Andalusië. Al deze bestemmingen dragen duurzaamheid en seizoensgebondenheid, en het behoud van erfgoed, cultuur en traditie hoog in het vaandel. Wedden dat na het doorbladeren van dit boek je bucketlist alweer een stukje langer is?

Gestalten, €45

 

2. Event: World Cleanup Day

Deze zaterdag is het internationale Cleanup Day. Een dag waarop 191 landen zich engageren om straten, rivieren, stranden en bossen terug proper te maken. Dat is broodnodig, want wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks maar liefst acht miljoen ton plastic in de oceanen terechtkomt? Zaterdag worden er ook in ons land heel wat evenementen georganiseerd. Onder andere in Luik, Antwerpen en Gent kun je terecht om de handen uit de mouwen te steken.

Alle acties en meer info vind je op river-cleanup.org.

 

3. Expo: Retrospectieve tentoonstelling Werner Sarlet @ Jabbeke

De Cultuurraad van gemeente Jabbeke pakt vanaf dit weekend uit met een kleurrijke expo die een uitgebreide selectie kunstwerken toont van de hand van kunstschilder Werner Sarlet. Werner Sarlet (1938) uit Varsenare ontving tijdens zijn 62-jarige carrière als kunstschilder tal van onderscheidingen. Zijn stijl veranderde nogal doorheen de tijd; van impressionistisch getinte kunstwerken naar het postsurrealisme. Zijn werken zijn steeds geïnspireerd door de natuur – met een zee-egel als vertrekpunt – en technisch en esthetisch afgewerkt in zijn geheel eigen stijl. Vaak weerkerende elementen in zijn schilderijen zijn landschappen, handen, vlinders, insecten en bloemen.

Tentoonstelling te bezoeken in de Sint-Mauritiuskerk te Varsenare van 16 september tot 26 september. Meer info via jabbeke.be.

4. Event: Dakkan @ Antwerpen

3.000 voetbalvelden. Zoveel oppervlakte plat dak telt de provincie Antwerpen. Tijdens het DAKkan festival worden deze daken optimaal benut. Op 50 verschillende daken worden er namelijk concerten, lezingen, workshops en voorstellingen gehouden. Het programma biedt een mix van betalende en gratis activiteiten, voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn op reservatie, sommige zijn vrij toegankelijk. 

Het volledige programma en meer info op dakkan.be.

  • Matthias De Boeck

5. Autoloze zondag @ Brussel

Sinds deze vrijdag (16 september) tot en met donderdag (22 september) is het Europese Week van de Mobiliteit. Op heel wat plekken ontdekken inwoners dan alternatieve vervoersmiddelen. Ook in Brussel is het een week vol ontdekking en plezier, met als hoogdag Autoloze Zondag. De hele binnenstad wordt dan afgesloten voor automobilisten (met uitzondering voor openbaar vervoer, taxi's, reisbussen, hulp-, orde- en openbare diensten). Op verschillende plekken in onze hoofdstad kun je genieten van leuke events en gezellige bijeenkomsten. 

Meer info en programma via brussel.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord