Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Les Jacqueries @ Brussel

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (23 - 25 september 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Film: Onze natuur, de film

Sinds deze week speelt Onze Natuur, De Film in de bioscoop. Zoals de naam al doet vermoeden, toont deze film de mooiste fauna en flora van België. Het duurde drie jaar om alle spectaculaire beelden op te nemen. De filmmakers kregen daarbij hulp en ondersteuning van Natuurpunt. Het resultaat is een prachtige natuurdocumentaire met beelden die je niet uit België zou verwachten. Een grote aanrader!

 

 

2. Eten: Kookeet @ Brugge

Van zaterdag 24 tot en met maandag 26 september vindt in het groene decor van het Grootseminarie in Brugge de tiende editie van Kookeet plaats. Op het culinair festival ontdek je de topkwaliteit die de Brugse restaurants en hotelscholen te bieden hebben. Voor deze tiende editie staan verrassende eetbelevingen vol smaak, geur en beeld centraal. Bezoekers kunnen kiezen uit vijf eetbelevingen: Uit het vuistje, Op drie wijzen, Rond het vuur, Met de chef en Op zijn best. Smakelijk!

 

3. Festival: Les Jacqueries @ Brussel

Voor 'het meest Brusselse festival van Brussel' moet je dit weekend in de quartier Saint-Jacques zijn. Daar vindt namelijk het straatfestival Les Jacqueries plaats. Twee dagen lang zijn de 'strotjes' er dé plek voor straatanimatie, performances, wandelingen vol verhalen, humor, muziek en poëzie. Ook de bars en winkels doen dit weekend mee, daar worden verschillende optredens gehouden. Allen daarheen dus!

Meer info en volledig programma via stjac.be.

 

4. Kunst: KMSKA @ Antwerpen

We hebben er lang op moeten wachten, maar deze zaterdag gaan de deuren van het KMSKA ein-de-lijk terug open. Elf jaar duurden de renovatie- en verbouwingswerken. Nu is het museum maar liefst 21.000m² groot en met 8.400 stukken is de collectie van het KMSKA de grootste en meest waardevolle van Vlaanderen. De meeste stukken zijn van kunstenaars uit België en de Zuidelijke Nederlanden, al hangen er af en toe ook grote internationale namen tussen. 

  • Karin Borghouts

5. Expo: Shoot @ Deinze

De drukte van het KMSKA vermijden? Trek dan eens naar een minder bekend museum in ons land. Het MUDEL, of Museum van Deinze en de Leiestreek, bijvoorbeeld. In het museum hangen voornamelijk werken van kunstenaars die in de regio woonden of leefden. Nog tot en met 2 oktober kun je de 8e editie van de Biënnale van de Schilderkunst meepikken. En dit weekend is je laatste kans om een bezoek te brengen aan de expo Shoot. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het schutterswezen, van bij het ontstaan ervan tot heden. 

Een standaardticket kost €15. Meer info en ticekts via mudel.be

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord