Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf uittips om er een topweekend van te maken!

1. Dag van de kringwinkel @Vlaanderen

Op zaterdag 17 oktober is het Dag van de Kringwinkel. Dat vieren alle kringwinkels in Vlaanderen op een speciale manier. Afhankelijk van de winkel worden er retro-objecten, oude LP’s, vintage kledij of tweedehands speelgoed uitgestald. Om deze editie coronaproof te laten verlopen, zullen de winkels de hele dag door aangevuld worden zodat je er op ieder uur van de dag unieke aankopen kan scoren. Meer info vind je op de website of op de regionale (facebook-)pagina’s. https://www.dekringwinkel.be/activiteiten/835/detail.html

Prijs: Gratis

2. Appelbeurs @Aquascope Virelles

Aquascope van Virelles is een prachtig natuurdomein rond een enorme vijver vlakbij Chimay in de provincie Henegouwen. Omdat veel Belgische fruittelers het dit jaar moeilijk hadden om hun oogst verkocht te krijgen, organiseert Aquascope nu een appelbeurs op hun domein. Je kan er terecht voor verschillende soorten Belgische appels, peren en fruitbomen of zelfs een demonstratie appelpersen volgen.

Prijs: Gratis, maar je moet je bezoek op voorhand wel reserveren via de website

3. Klimaatfestival @Antwerpen

Nog tot en met zondag vindt in Antwerpen het Klimaatfestival plaats. Met hun activiteiten wil organisatie Troebel verschillende aspecten van de klimaatproblematiek belichten. Het centrale thema dit jaar is ‘verbeelding’ en daarmee wil de organisatie op een creatieve manier naar het klimaat kijken. Nog heel het weekend staan er verschillende online en offline evenementen op de planning, maar wees er snel bij want sommige zijn al volzet! 

Prijs: afhankelijk van de activiteit

4. Dag van de trage weg @Vlaanderen

Het is dit weekend ook Dag van de Trage Weg. Wandelaars en fietsers kunnen al voor de zestiende keer genieten van leuke activiteiten langs onze trage wegen. Dit weekend worden er zo’n 186 activiteiten georganiseerd over heel Vlaanderen. Behalve georganiseerde wandelingen en fietstochten zijn er ook enkele schatten- en fotozoektochten of kan je op sommige plaatsen paddenstoelen zoeken met een gids. Een activiteit in je buurt vind je hier

Prijs: Afhankelijk van de activiteit maar meestal gratis

5. Kampvuurkoken @Asse

Basecamp Adventures is een organisatie die workshops, activiteiten en kampen organiseert met natuur en avontuur als centraal thema. Deze zaterdag organiseren ze tussen 15u en 20u een workshop kampvuurkoken. Je leert er zowel voorgerecht, hoofdgerecht als dessert maken, terwijl je je vuur moet aanhouden. Check hun agenda voor andere originele workshops zoals lepelsnijden en vuurtechnieken. 

Prijs: €45 per persoon

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord