Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (19 – 21 februari 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: De slimste vogelgids - Jan Rodts

Eind januari kwam er een geüpdatete versie uit van De slimste vogelgids. Met deze gids wordt het nog makkelijker om de vogels in je tuin of tijdens je wandeling te herkennen. De 192 vogels die het vaakst in België en Nederland voorkomen, staan gerangschikt per lichaamsgrootte. Het boek bestaat ook in een junior versie waarin kinderen vanaf zeven jaar hun eigen aantekeningen kunnen maken en opdrachtjes moeten uitvoeren.

Uitgeverij Houtekiet, €29,99

 

2. Podcast: On-gezouten – Mentale Gezondheid

Onze collega’s van gezond.be hebben een eigen interessante podcastreeks 'On-Gezouten'. Daarin hebben ze het iedere maand over een ander onderwerp dat met onze gezondheid te maken heeft. In deze tiende aflevering, die sinds deze week online staat, hebben ze over een brandend actueel thema: onze mentale gezondheid. Moderator Vincenzo De Jonghe zit rond de tafel met klinisch psycholoog en seksuoloog Annelies Van Den Haute, huisarts Teun Fransen, die het eerste aanspreekpunt is van mensen met klachten, en Bram De Brabander en Mirthe Poel, die zelf met psychologische problemen kamp(t)en.

Alle afleveringen vind je op Spotify, iTunes en YouTube.

3. Kids: Mollentelweekend

Enkele weken geleden was het nog vogeltelweekend en dit weekend pakt Natuurpunt opnieuw uit met een telweekend. Deze keer tellen we geen vogels, maar… mollen! Niet iedereen is blij om molshopen in zijn tuin te vinden, maar toch zorgen de beestjes door hun gangensysteem voor voldoende zuurstof in de aarde. Het concept van het mollentelweekend is simpel: je gaat op zoek naar molshopen en geeft ze in op het mollenmeldpunt. Je duidt de molshoop aan op de kaart en deelt eventueel een foto. Hiermee wil Natuurpunt de verspreiding van het dier in ons land zo goed mogelijk in kaart brengen.

Meer info via natuurpunt.be.

4. docu: Griff's Great Australian Rail Trip

In zes afleveringen neemt Britse comedian Griff Rhys Jones je mee op zijn treinreis door Australië. In de eerste aflevering vertrekt hij in Perth (westkust) met de Indian Pacific tot aan Kalgloori, zo’n zeshonderd kilometer oostelijker. In de tweede aflevering neemt hij diezelfde trein tot in Adelaide (zuiden) en daarna Sydney (oosten). De Indian Pacific is een toeristische trein die 4.352 kilometer aflegt tussen de west- en oostkust. De prachtige landschappen die Australië zo uniek maken, krijg je er gratis bij!

Aflevering 2/6 zondag van 21u50 tot 22u35 op één. De eerste aflevering kan je herbekijken op vrt.nu.

5. Expo: Facing Van Eyck @ Brussel

Door de brand in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, werd het voorjaarsprogramma aangepast. De expo Facing Van Eyck werd daardoor verlengd tot 14 maart, dé uitgelezen kans om de spectaculaire tentoonstelling nog snel te bezoeken. Van Eyck is een van de grootste schilders van ons land en verrast ons na zes eeuwen nog steeds met zijn talent. Facing Van Eyck brengt zijn twintig bewaarde schilderijen, die verspreid zijn over de hele wereld, virtueel samen in Brussel. Op de interactieve tentoonstelling kan je ieder werk tot op het kleinste detail analyseren en laag per laag bekijken.

Meer info en tickets via bozar.be.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord