Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (26 - 28 maart 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: The messy chef 2

Nu we opnieuw vier weken voornamelijk in ons kot zullen zitten, kunnen we weer massaal aan het koken slaan. Is jouw kookinspiratie na een jaar corona ook een beetje op? Dan kan het gloednieuwe kookboek met de allesomvattende naam Goei Eten, jou misschien bekoren. Het boek is een aangename mix tussen simpele gerechten en echte sterrenmaaltijden. Goei Eten is het tweede boek van The Messy Chef, Jelle Beeckman. Wil je zelf een exemplaar in huis halen? Surf dan morgenochtend naar gezond.be. Onze collega’s geven er vier exemplaren weg.

Borgerhoff&Lamberigts, €24,99

 

2. Kids: wandelpark Bokrijk

Het provinciaal domein Bokrijk staat vooral bekend omwille van het openluchtmuseum, waar je ontdekt hoe we honderd jaar geleden leefden en werkten. In niet-coronatijden zorgen acteurs voor een nóg echtere beleving en kan je in de ateliers onder andere brood en potten bakken. Door de huidige maatregelen is Bokrijk nog tot en met dit weekend gratis geopend als museumwandelpark. Een uitgestippelde wandeling van 4 km zorgt ervoor dat iedereen op veilige afstand van elkaar blijft. Daarnaast beschikt het domein ook over een uitgestrekt bos met een speeltuin en arboretum.

Info en druktebarometer via bokrijk.be.

3. Podcast: op wandel

Dorien Draps wil graag meer jonge mensen aan het wandelen krijgen. Dat doet ze door haar favoriete wandelroutes en mooiste foto’s met je te delen op Instagram. En als dat nog niet genoeg is, maakte ze ook een podcast over het onderwerp met de toepasselijke naam Op Wandel. Iedere aflevering trekt ze erop uit met een interessante gesprekspartner. Na een succesvol eerste seizoen, kwam deze maand ook het tweede online. De spits van het nieuwe seizoen wordt afgebeten door de ruimtelijk ontwerper bij vzw Trage Wegen die uitgebreid vertelt over de toekomst en het belang van onze trage wegen. Oortjes in en stappen maar!

Meer info en afleveringen via opwandel.be.

4. Film: A United Kingdom

A United Kingdom vertelt het prachtige, aangrijpende en waargebeurde verhaal van een verboden liefde. Wanneer Seretse Khama, de kroonprins van Botswana, eind jaren '40 naar Londen verhuist om te studeren, wordt hij al snel verliefd op de blanke Ruth Williams (gespeeld door Rosamund Pike, bekend van onder andere Pride & Prejudice en Gone Girl). Hun relatie krijgt langs alle kanten kritiek maar ze blijven vechten voor elkaar. De twee trouwen en keren terug naar Botswana, waar Khama de eerste president van het land wordt en Williams meteen ook de eerste (blanke) first lady.

Zaterdag 27 maart 2021 van 21u20 tot 23u05 op één.

5. Expo: Fake Images @ Mechelen

In de Mechelse Kazerne Dossin kan je sinds eind januari naar de expo Fake Images gaan kijken. Wat een tentoonstelling over fake news en fake images in een Holocaust- en mensenrechtenmuseum doet? Simpel, de Nazi’s gebruikten tijdens de Tweede Wereldoorlog diezelfde strategie. Door foute informatie, stereotypering en complottheorieën konden ze aan de macht blijven. In de tentoonstelling krijg je antisemitische tekeningen, affiches en voorwerpen doorheen de jaren te zien. Daarnaast leer je er ook hoe een foute beeldvorming ontstaat en welke impact het op onze hedendaagse samenleving heeft.

Meer info en tickets via kazernedossin.eu.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord