Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • 'Assaf Shoshan - Home' tentoonstelling in het Joods Museum van België © Isabelle Arthuis

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (16 – 18 april 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: 50 ways to cycle the world (Eng)

Sinds vorige week ligt het boek 50 ways to cycle the world van Tristan Bogaard en Belén Castelló in de winkelrekken. Als je van plan bent om ooit een fietsreis te maken, dan verdient dit boek een plekje in jouw boekenrek. 50 ways to cycle the world bundelt 50 fietsverhalen van meer dan 75 avonturiers uit 23 verschillende landen. De wereld alleen rondfietsen? Met een tandem? Samen met je huisdieren? Alle antwoorden op jouw praktische vragen vind je in deze fietsreisbijbel!

Lannoo, €39,95

 

2. Kids: De koning zonder schoenen

Het productiehuis 4Hoog houdt zich al sinds 1997 bezig met kinder- en kleuterpodiumkunsten. Nu de voorstellingen niet live kunnen doorgaan, zijn ze te zien op de nieuwe televisiezender Podium 19. De Koning Zonder Schoenen is een theatervoorstelling voor kleuters met als centrale thema’s verdriet, hoop en geluk. Uit de decors en kostuums herken je ongetwijfeld de werken van schilder René Margritte. Het stuk is een klassieker van 4Hoog en al meer dan twaalf jaar te zien in heel Vlaanderen.

De online versie ervan kan je nog tot 20 april op VRT NU bekijken meer info via 4hoog.be.

3. Expo: Home @ Brussel

In het Joods Museum, gelegen in de Zavelwijk in het hart van Brussel, leer je alles over de geschiedenis en cultuur van de Joodse gemeenschap. De collectie is verdeeld over twee gebouwen en vijf verdiepingen, maar het museum krijgt momenteel een make-over en vanaf 2025 kun je terecht in het nieuwe impressionante gebouw met een 360°-uitzicht over onze hoofdstad. Nog tot en met 25 april loopt de tentoonstelling Home van fotograaf en videokunstenaar Assaf Shoshan. In zijn prachtige doch geheimzinnige werken erken je steeds een mensheid op de dool.

Meer info en tickets via mjb-jmb.org.

  • Moti, 2018 © Assaf Shoshan

4. Podcast: Sway

De Amerikaanse topjournaliste Kara Swisher maakt sinds september samen met The New York Times een podcast over macht en invloed. Daarin interviewt ze iedere week een belangrijke persoon: van Spike Lee tot Esther Perel, Bill Gates, Elon Musk en Hillary Clinton. In ieder interview vraagt ze zich af hoe deze personen aan hun macht zijn geraakt en hoe ze die nu gebruiken. Iedere maandag en donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Alle afleveringen vind je op Spotify.

5. Film: Seaspiracy

De Engelse filmmaker Ali Tabrizi was al van jongs af aan gefascineerd door de zee en haar bewoners. Toen hij een documentaire wou maken over de wonderen van onze wateren, stuitte hij al snel op de gruwelijke verhalen die de zee geheim houdt. In deze documentaire ontdekt hij de waarheid over garnaalvisserijen, de impact van dolfijn- en walvisvangsten en de beste manier om visvangst toch duurzamer te maken (spoiler: die is er niet). De documentaire is ondertussen razend populair en kreeg al veel lof, maar ook kritiek, voornamelijk vanuit de visindustrie.

Te bekijken op Netflix

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord