Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • © Sophie Nuytten

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (30 april - 2 mei 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. TV: Vlaanderen Vakantieland

Na zes jaar is het Vlaanderen Vakantieland terug van weggeweest. In dit dertiende seizoen zijn het Maureen Vanherberghen, Laura Govaerts en Soe Nsuki die je de mooiste plekjes van Vlaanderen zullen tonen. De reporters nemen iedere week een gast mee op sleeptouw. Deze week is het de beurt aan Siska Schoeters, die met Maureen naar Gent trekt. Iedere aflevering duurt maar een kwartier en speelt zich (in tegenstelling tot de vorige seizoenen) volledig in eigen land af.

Iedere zaterdag tussen 18u40 en 19u op één. Deze week de allereerste aflevering van seizoen 13.

2. Expo: Kinderen van de Renaissance @ Mechelen

Het Hof van Busleyden is een prachtig stadspaleis in het centrum van Mechelen. Het paleis werd gebouwd in de 16e eeuw en doet sinds 2018 dienst als museum. Nog tot 4 juli loopt er de tentoonstelling Kinderen van de Renaissance. De kinderen van het hof die er in de 16e eeuw woonden, kwamen niets te kort, maar of ze ook gelukkig waren is een andere vraag. Tientallen schilderijen, juwelen, speelgoed en boeken tonen je hoe ze er toen leefden.

Een ticket kost €12. Meer info en reserveren via hofvanbusleyden.be.

  • © Sophie Nuytten

3. Kids: blotevoetenpad @ Kessel

Wegens groot succes werd het blotenvoetenpad in het Provinciaal Groendomein Kesselse Heide verlengd tot en met deze zondag. Je start aan het bezoekerscentrum in Nijlen. Daar trek je schoenen en sokken uit en ga je blootvoets verder over boomstammen, mos en stro. Vergeet geen handdoek mee te nemen om je voeten achteraf droog en proper te vegen. De heide is trouwens één groot speelparadijs voor kinderen. Het provinciaal domein verhuurt ook educatief materiaal waarmee je het gebied op een leuke manier kan ontdekken.

Meer info via provincieantwerpen.be.

4. Boek: Agata - Bieke depoorter

Het nieuwste fotoboek van topfotografe Bieke Depoorter is een kunstwerk op zich. Het boek zit boordevol foto's die tijdens haar eerdere tentoonstelling 'Agata' werden tentoongesteld. Het boek vertelt daarnaast ook het verhaal over de unieke vriendschap tussen Bieke en Agata, die elkaar ontmoette zo'n vier jaar geeleden in Parijs.

Te koop via  biekedepoorter.com, €69

 

5. Wandelen: de stadswandelingen

Yes, de horeca gaat bijna terug open, maar dit weekend moeten we het jammer genoeg nog zonder doen. Met de Stadswandelingen van reisorganisatie Travelbase steun je de lokale horeca én bezoek je steden op een originele manier. Nadat je een kleine €4 hebt betaald, krijg je de uitgestippelde wandeling. Onderweg passeer je langs de leukste plekjes in de stad in kwestie, de deelnemende ondernemers hebben steeds iets voorzien voor de Stadswandelaars. Naast Brussel doen er nog vijftien Vlaamse en twee Waalse steden mee aan het concept.

Meer info en tickets destadswandeling.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord