Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (4-6 juni 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: de overlevenden van Jane Harper

Een maand geleden verscheen het boek De Overlevenden van Jane Harper. Net zoals de vorige thrillers van de Australische auteur, is ook dit boek uiterst spannend. Het hoofdpersonage Kieran Elliott draagt een groot schuldgevoel met zich mee nadat een van zijn keuzes een dramatische afloop kende. Wanneer er een lichaam aanspoelt op het strand, blijven veel vragen onbeantwoord.

A.W. Bruna Uitgevers, €21,99

 

2. Kids: Week van de bij

Nog tot en met zondag is het de week van de bij. Naar aanleiding hiervan werden twee bijenfietstochten uitgestippeld. Beide routes lopen door Bokrijk en omgeving en zijn 29km lang. Route één, met bijenquiz, start aan Domein Kiewit in Genk en passeert langs de Adbijsite Herkenrode. Route twee start dan weer aan C-Mine in Genk. Elk gezin dat meefietst, krijgt trouwens 'Het Blije Bijenteam', het nieuwe stripverhaal van Suske en Wiske.

Nog tot 31 augustus. Meer info en route via weekvandebij.be.

3. Expo: Mu.zee

De temperaturen blijven tropisch warm dit weekend. Van plan om een weekendje naar zee te gaan? Passeer dan eens aan het vernieuwde Mu.ZEE in Oostende. Daar hangen Belgische kunstwerken die gemaakt zijn tussen 1880 en vandaag. Het museum ging een tijdje dicht om renovatiewerken te ondergaan, maar nu is het moderner, lichtrijker en aangenamer dan ooit te voren.

Standaardticket €10. Info en tickets via muzee.be.

4. Serie: The investigation

Sinds woensdag is deze nieuwe Deense misdaadserie op Canvas te zien. De serie gaat over een Zweedse journaliste die in 2017 werd vermoord tijdens een interview op een onderzeeër. Al snel wordt duidelijk dat Peter Madsen, de maker van de duikboot, verantwoordelijk is voor haar dood, alleen zijn er te weinig bewijzen. De serie focust vooral op het onderzoek en het verzamelen van bewijs. We weten al langer dat Scandinavische series ijzersterk zijn en ook deze serie stelt niet teleur.

Alle zes afleveringen zijn te zien op vrtnu.

5. Event: Almost Summer @ Kortrijk

Tussen 5 en 20 juni vindt in Kortrijk het Almost Summer Festival plaats. Het festival draait vooral rond kunst en brengt performances, installaties, gesprekken en bijeenkomsten samen. Almost Summer wordt georganiseerd door kunstencentrum BUDA en speelt zich voor een groot stuk ook af op het Buda-eiland. Een volledig overzicht van de activiteiten vind je hier.

Prijzen afhankelijk van event: gratis, €5, €10, €15. Tickets via budakortrijk.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord