Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Jean Katambayi, MM/Afrolampe, 2021

    Léonard Pongo

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (23 - 25 juli 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Knooppunter Fietsboek Belgische Kust

’t Zeetje op een hele andere manier ontdekken? Met deze elf uitgestippelde fietsroutes lukt dat sowieso. Je kunt bij iedere route zelf voor een lange of korte rit kiezen. In deze nieuwste Knooppunter-fietsgids vind je daarnaast ook leuke adresjes om onderweg een tussenstop te maken. Met de downloadbare roadbooks en fietskaartjes die bij dit boek horen, ben je altijd up-to-date. Heb jij ons Goodbye-zommernummer trouwens al in huis gehaald? Daarin staan maar liefst 50 tips voor je vakantie aan zee!

Lannoo, €17,99

 

2. Festival: Botaniek Live @ Mechelen

Nog geen festival op de planning staan? Dan is het kleinschalige Botaniek Live een goed idee. In de Kruidtuin in Mechelen worden er acht weekends aan een stuk concertjes gehouden. Dit weekend kun je er Belgische comedy meepikken of een optreden van Brihang bijwonen. Je steunt daarbij trouwens het goede doel want een deel van de opbrengst gaat naar de organisatie LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector.

Tickets en info via botaniek-live.be.

 

3. Kids: Nostalgiedagen @ Diepenbeek

Café Cartouche in Diepenbeek (Limburg) is een gezellig wandel- en fietscafé met een prachtige tuin en een lange bomendreef. Op zaterdag 24 en zondag 25 juli vinden er de Nostalgiedagen plaats. Er worden dan onder andere kinderanimatie, volksspelen, vertelmomenten en muzikale optredens georganiseerd. Op zaterdag kun je er snuisteren op de rommelmarkt en zondag is het er Vlaamse kermis. Je hoeft niet op voorhand te reserveren en de ingang is gratis.

Meer info via cafecartouche.be.

 

4. Film: De wildernis hersteld

Het Nationaal Park Iberá, in het noorden van Argentinië, is een van de belangrijkste zoetwaterreservoirs van Zuid-Amerika en behoort tot de grootste moerassen ter wereld. Enkele jaren geleden werd er een ambitieus rewildingprogramma opgestart om de fauna en flora van de regio te herstellen. De uitdagingen, moeilijkheden én successen van dit project zie je in deze natuurdocumentaire.

Zaterdag 24 juli van 18u10 tot 19 op één.

5. Expo: Congoville @ Antwerpen

Op de site van het Middelheimmuseum in Antwerpen vindt nog tot en met 3 oktober de expo Congoville plaats. Daarvoor maakten vijftien internationale kunstenaars werken in het teken van het koloniale verleden van België. De plek werd niet zomaar uitgekozen, zo’n honderd jaar geleden werd hier namelijk de Koloniale Hogeschool opgericht. De meeste werken worden buiten tentoongesteld, maar je kunt ook drie binnenlocaties bezoeken. Reken voor een bezoek aan de expo daarom gemakkelijk twee uur.

Op voorhand reserveren is niet nodig. Meer info via middelheimmuseum.be.

  • Sammy Baloji, Untitled, 2015 / 2021

    Léonard Pongo

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord