Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • WBT - S. Wittenbol

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (7 - 9 januari 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Kids: Winterwandeling @ Bokrijk

Dit weekend (en iedere zondag van januarie en februari) is het Openluchtmuseum in Bokrijk gratis te bezoeken. Het park wordt bovendien gezellig verlicht en opwarmen doe je met een warm drankje bij Herberg Sint-Gummarus of Bistro Koetshuis. Let op: je kunt niet in de gebouwen rondkijken en ook de acteurs zijn niet aanwezig.

Meer info via bokrijk.be.

 

2. Boek: Ride

Wielertoerist in hart en nieren? Dan moet dit het volgende boek zijn dat je in huis haalt! Deze klepper met prachtige cover somt de honderd mooiste fietsroutes ter wereld op. Niet enkel de klassiekers komen aan bod, ook tal van onontdekte pareltjes kregen een plek in de lijst. Denk bijvoorbeeld aan een tocht door de steppe van Mongolië of een route van Noord- naar Zuid-Afrika. Per fietstocht vind je in dit boek handige informatie en leuke stopplaatsen onderweg. Smeer die kuiten al maar in!

Spectrum Uitgeverij, €25,99

 

3. Expo: 10 jaar Muller Van Severen @ Gent

Wie houdt van kunst en interieur wacht best niet te lang met een bezoekje aan Design Museum Gent. Vanaf maart sluit het museum namelijk twee jaar voor grote uitbreidingswerken. Afsluiten doen ze met een knappe tentoonstelling over het Gentse ontwerpersduo Fien Muller en Hannes Van Severen. De twee genieten internationale belangstelling en zijn belangrijke figuren binnen de hedendaagse designwereld. De tentoonstelling combineert de collectie van het museum met enkele stukken van Muller Van Severen zelf.

Nog tot en met 6 maart 2022. Een standaardticket kost €10. Meer info en tickets via designmuseumgent.be

 

4. Expo: Klee ontmoet Ensor @ Oostende

Wie een beetje over kunst afweet, zou de namen Paul Klee en James Ensor op het eerste gezicht niet gemakkelijk samen plaatsen. Nochtans bewijst deze tentoonselling dat ze meer gemeen hebben dan we dachten. Nog nooit eerder in België gingen werken van beide kunstenaars in dialoog gaan met elkaar. 

Een standaardticket tijdens de weekends kost €12. Tickets en info via ensorstad.be

 

5. Cultuur: Kasteel van Reinhardstein

Het Kasteel van Reinhardstein werd in de 14e eeuw gebouwd op de top van een rots in de Oostkantons. Het kasteel stond zo'n 150 jaar lang leeg, maar in 1965 kocht een Brusselse hoogleraar het prachtige monument en liet het helemaal renoveren en bemeubelen. Vandaag de dag kun je verschillende kamers bezoeken tijdens een rondleiding van een uur. Nog tot 15 januari hangt er in het kasteel trouwens een extra gezellige kerstsfeer.

Iedere zaterdag en zondag is het kasteel open. Er worden zes begeleide rondleidingen georganiseerd tussen 11u en 16u. Een standaardticket kost €10. Alle info via reinhardstein.net

  • WBT - Denis Erroyaux

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord