Terug naar overzicht

Hello weekend!

  • Galeries Royales Saint Hubert x Charles Kaisin

    PhotoGallery asbl

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (14 - 16 januari 2022)!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Boek: Wat nu met het licht dat binnenvalt van Siel Verhanneman

'Wat nu met het licht dat binnenvalt' is de derde dichtbundel van Siel Verhanneman. Deze keer belicht de Kortrijkse de impact die rouw heeft op intimiteit, spontaniteit en de zintuiglijke weergave van het leven. Via kunst van onder andere Rodin ontmantelt ze de constructie die rouw is en maakt ze plaats voor nieuw leven.

De Arbeiderspers, €20.

 

2. kunst: origami @ Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

De Belgische ontwerper en origamivirtuoos Charles Kaisin zorgt ervoor dat we in Brussel rondlopen met onze ogen richting de hemel. Verschillende installaties zijn namelijk te bewonderen in de Koningsgalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij. Omdat recycleren hem nauw aan het hart ligt, gebruikt hij de duizenden gouden origami van vorig jaar opnieuw. Hij brengt ze een tweede leven in de vorm van anamorfose te bekijken in de Koningsgalerij. Het project Origami For Life, waar de hele Belgische bevolking aan meewerkte tijdens de eerste lockdown, kun je dan weer zien in de Koninginnegalerij. 

Galerie du Roi 5, 1000 Brussel. Nog tot eind februari 2022.

PhotoGallery asbl

 

3. hotspot: Mercure Antwerp City Centre @ Antwerpen

Er is een nieuwe hotspot int stad! Het hotel Mercure Antwerp City Centre werd volledig verbouwd én vernieuwd. De Mercure-hotels staan erom bekend een eigen verhaal te hebben en zijn geïnspireerd door de lokale omgeving. Het is dan ook niet vreemd dat ze zich in Antwerpen hebben laten inspireren door De Antwerpse Zes, een groep modeontwerpers met onder andere Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester. Zo is het meubilair handgemaakt en is het behang in de kamers geïnspireerd op het werk van Van Noten. Daarnaast is het hotel centraal gelegen en kun je er heerlijk ontbijten en dineren. 

Quinten Matsijslei 25, 2018 Antwerpen.

 

4. buiten: op jacht naar verhalen @ Leuven

In Leuven kun je op jacht gaan naar verhalen. Je vindt er verspreid over de hele stad zes stops die je telkens een meesterlijk verhaal of huiveringwekkende historie vertellen, van stoere vikings tot de beste studentengrap ooit. Luister ook zeker aandachtig, herken jij de stemmen? Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie op leuven.be.

5. festival: Ghent International Festival @ gent

Voor een portie kunst moet je in Gent zijn. Daar vindt de eerste editie van GIF oftewel, Ghent International Festival plaats. Verschillende kunstenorganisaties bundelen hun krachten om kunst op én naast het podium te krijgen. Denk aan theater, muziek, performances, literatuur en nog zoveel meer. De Antwerpse kunstenaar Thomas Verstraeten doet ook mee. In zijn photobooth kunnen Gentenaars zich laten portretteren, een enorme aanrader. In samenwerking met: CAMPO, NTGent, Voo?uit, KOPERGIETERY, S.M.A.K. en Opera Ballet Vlaanderen.

Nog tot eind januari. Info en tickets via gif.gent.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord