Terug naar overzicht

De leukste hotspots volgens de redactie: Brussel

 • Vladislav Zolotov

Brussel: 'you hate it or you love it', wordt al eens gezegd. Maar if you hate it, ken je de stad dan wel écht? Redacteur Nona is geboren en getogen in de Brusselse rand en gaat al sinds ze kind is vaak naar onze hoofdstad. Zij lijst daarom haar favoriete plekken in Brussel op!

 • Nona Heremans
  TekstNona Heremans
 • Foto'siStock

Drinken & Eten

Nona

Niet alleen fan van de naam, maar ook van de heerlijke ecologische Italiaanse gerechten die ze er serveren. Alle ingrediënten worden gehaald bij lokale leveranciers en de pizza’s worden in een echte houtoven gebakken.

 • Adres: drie verschillende locaties; Nona Pizza Sainte-Catherine: Sint-Katelijnestraat 17-19 / Nona Pizza Merode: Tervuerenlaan 5 / Nona Pasta Sainte Catherine: Sint-Katelijnestraat 7
 • Meer info: nonalife.com

Monk

De Monk is een vaste waarde bij alle (Vlaamse) Brusselaars. Het gezellige bruine café aan het Sint-Katelijneplein serveert trouwens ook de lekkerste spaghetti!

 • Adres: Sint Katelijnestraat 42
 • Meer info: monk.be

Gruun

Planten en koffie; wat wil een mens nog meer? Hier bij Gruun combineren ze de twee en drink je je koffie tussen de weelderige planten (die je allemaal kunt kopen!).

Kokob

Op aanraden van een vriendin ging ik hier op een zondagavond eten. Sindsdien krijg ik het heerlijke Ethiopische eten dat ze serveren niet meer uit mijn hoofd.

 • Adres: Rue des Grands Carmes 10
 • Meer info: Kokob.be

Frank.

Gezellige koffiebar waar je ook nog eens zalig kunt ontbijten. Alles is er homemade, lokaal en organisch. Vanaf 17u wordt Frank Francine en kun je er proeven van Europese topwijnen en lekkere apero’s.

Wolf

Met Wolf heeft Brussel sinds 2019 ein-de-lijk een eigen foodhall, en niet de minste. Behalve negentien verschillende eetkraampjes heeft het complex ook twee bars, een eigen brouwerij en een heuse chocoladefabriek!

Dînette

Op stap met kinderen? Dan is Dînette the place to be. In de gigantische speelhoek is je kroost even zoet, ondertussen kun jij genieten van heerlijke koffie en een tussendoortje.

Replica

Dit Nederlandstalige boekenwinkeltje opende pas in oktober 2021 de deuren. Naast goede boeken vind je er ook lekkere koffie.

Buddy Buddy

Vegan koffiebar waar je ook huisgemaakte vegan nut butters kunt kopen. Stap hier zeker eens binnen, want het interieur is opmerkelijk!

Nénu

De beste Vietnamese gerechten met een moderne twist proef je in het hippe Nénu.

 • Adres: Rue Dejoncker 21
 • Meer info: nenu.be

 

Shoppen

Dansaertstraat

De Dansaertwijk moet een van mijn lievelingsdelen van de stad zijn. Behalve gezellige cafés en toffe pleintjes liggen hier ook heel wat hippe boetiekjes en winkeltjes.

Vossenplein

Houd je – net zoals ik - van vintage en tweedehandsspullen? Dan moet je zéker naar de rommelmarkt op het Vossenplein, iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag.

Zuidmarkt

En op zondag is ook de Zuidmarkt, aan het Zuid-station, een gezellige bedoening. Het is de grootste markt van België. Naast groenten en fruit koop je er onder andere ook kruiden, bloemen en planten!

 

Sightseeing

Horta Museum

Wie Brussel zegt, zegt art nouveau en dus meteen ook Victor Horta. Het Horta Museum zou volgens mij een verplichte uitstap moeten zijn in de middelbare school. Dit meesterwerk, waar Horta zelf woonde en werkte, bewijst waarom hij een van de belangrijkste Belgische architecten allertijden is. #Fangirl

Poelaertplein

Vlak voor het impressionante Justitiepaleis, staat er op het Poeleartplein een reuzenrad. Van hieruit heb je misschien wel het beste uitzicht over heel de stad. Als je daarna de glazen lift naar beneden neemt, loop je meteen ook door de kleine gezellige straatjes van de Marollen.

Basiliek van Koekelberg

Nog zo’n spectaculair uitzicht heb je vanaf de koepel van de Basiliek van Koekelberg op zo’n 52,80 meter. In de kerk zelf zijn er trouwens ook twee musea te vinden en op de agenda staan heel vaak interessante tentoonstellingen en coole concerten.

Tour & Taxi’s

Op deze locatie valt er altijd wel iets te beleven. Van rommelmarkten en beurzen tot tentoonstellingen, optredens en filmvoorstellingen. In de prachtige gerenoveerde hallen werd nu trouwens ook een foodmarket met verschillende eetkraampjes geïnstalleerd.

De Zavel

Naast de Dansaertwijk is ook De Zavel een van mijn favoriete wijken van Brussel. De sfeer zit er altijd goed en je vindt hier veel leuke cafés. Tijdens het weekend is de antiek- en boekenmarkt een aanrader!

 

Logeren

Jam

Jam is een hip en trendy hotel. Op de bovenste verdieping kun je cocktails drinken op het rooftopterras of een duik nemen in het zwemmen!

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord