Terug naar overzicht

Hello weekend!

  • Julia

    HBO

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (1 - 3 april 2022)!

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Boek: Reizen Waes Nederland

Naast de Reizen Waes-podcast die onlangs uitkwam, kun je nu ook Tom Waes' nieuwe boek kopen. In Reizen Waes Nederland trekt de presentator over de noordelijke landsgrens en gaat hij op verkenning bij onze noorderburen. Tom trekt door Nederland met de auto, de powerboat, de parachute, de botsauto, de Friese tjalk en te voet. 

Uitgeverij Manteau, € 24,99

Reizen Waes Nederland

 

2. Actief: Fietsen langs archeologisch erfgoed @ Koksijde en Veurne

De nieuwe fietsroute In de schaduw van de duinen voert je langs de mooiste archeologische erfgoedsites van de westkust. Je trapt van Koksijde naar Veurne en terug terwijl je onderweg alles te weten komt over het rijke verleden van de streek. Het hoogtepunt van de fietsroute is het begin- en eindpunt van de tocht: het Abdijmuseum Ten Duinen. Ontdek de archeologische vondsten en beleef een heuse VR-experience

Je kunt de route gratis downloaden via onroerenderfgoed.be.
Kom je zonder fiets? Gebruik dan een van de 120 deelfietsen. 
Wil je het Abdijmuseum bezoeken? Koop je tickets op tenduinen.be.

Fietsroute archeologisch erfgoed

 

3. Expo: Vluchtverhalen

In 1951 werd het vluchtelingenverdrag in Genève door 24 landen ondertekend. Nu, 70 jaar later, opent het Red Star Line museum in Antwerpen de expo Vluchtverhalen. In het vluchtelingenverdrag werd benoemd wie wettelijk een vluchteling was en wie recht had op asiel. Vluchtverhalen geeft het woord aan vluchtelingen die de afgelopen 70 jaar naar België kwamen. Ze gaan verder in op de betekenis van 'op de vlucht zijn' en vertellen over hun frustraties en trauma's. 

Tickets kosten €12. 

4. Uitkijkpunt @ Mesen

In het West-Vlaamse Mesen opende vandaag een nieuw uitkijkpunt. Vanop de charmante Sint-Niklaaskerk geniet je van een adembenemend uitzicht over het Heuvelland. De Mesenaars noemen de toren de dikkop, als verwijzing naar zijn unieke koepelvormige top op de toren. Beklim de 214 treden en stop onderweg bij de tentoonstelling Feniks en bewonder de klokken van de vredesbeiaard. Eenmaal je de top bereikt, word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad. 

Een bezoek aan het uitkijkpunt is gratis. 

Sint-Niklaaskerk

 

5. Streamz: Julia

Vanaf vandaag kun je op Streamz kijken naar de nieuwe HBO-reeks over Julia Child. Zij werd in het echte leven vooral bekend met haar kookboek Mastering the Art of French Cooking, waarmee ze de Franse keuken in Amerika introduceerde. De serie is geïnspireerd op het leven van Julia Child en verkent een cruciale tijd in de Amerikaanse geschiedenis: de opkomst van publieke televisie, het feminisme en de culturele evolutie van Amerika. 

Je kunt de serie bekijken op Streamz vanaf 1 april. 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord