Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Stad Genk

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (29 april - 1 mei)! 

  • Akyna Peeters
    TekstAkyna Peeters

1. Event: HAP Food Festival 

 

Nog tot en met zondag moet je in het Gemeentepark van Schoten zijn, want daar is het weer eens tijd voor het HAP Food Festival. De fonkelende foodtrucks toveren het park om tot een culinaire belevenis. Aan streetfood, heerlijke wijnen en cocktails geen gebrek. De akoestische bands en dj’s zorgen voor een sfeervolle totaalbeleving. Het festival is geschikt voor alle leeftijden. Zo kun je er van afterwork doen op vrijdag of genieten van een familie-uitstap met Studio 100 op zondag. 

Prijs: het festival is gratis toegankelijk, de prijs van de hapjes en drankjes varieert per foodtruck.

 

2. Expo: Art Brussels 

 

Zin in kunst? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Art Brussels. Nog tot 1 mei voorziet deze kunstbeurs je van een internationale mix van opkomende en gevestigde kunstenaars. Thema’s zoals gender, identiteit en lichaam, klimaat en internet vormen een rode draad doorheen de verschillende galeries. Je kunt meer dan 156 galeries bewonderen, een overvloed aan creativiteit dus! 

Prijs: €20 voor een standaardticket, info en tickets via artbrussels.com

3. Kids: Circus Pipo in Wolvertem 

 

Het circus. Een plek waar magie en spektakel hand in hand gaan en waar alles mogelijk lijkt te zijn. Voor ouders een handvol nostalgie, voor de allerjongsten plezier van begin tot einde. Nog tot maandag 2 mei is Circus Pipo te vinden in Wolvertem. 

Prijs: afhankelijk van de zitplaats, op zondag betalen volwassenen aan kindertarief, circuspipobelgium.be

4. Kookboek: KOREA! 

 

Voor wie graag eens een heerlijk uitgebreid menu op tafel tovert, is Korea!, het nieuwe kookboek van Caroline Hwang, de ideale partner in crime.  De Koreaanse keuken wint steeds meer aan populariteit. Dit authentieke kookboek toont je traditionele recepten met hier en daar een moderne twist. Van de lekkerste dumplings tot de kleurrijke kunst van de bibimbap. Je vindt er zowel vegetarische als gerechten met vis en vlees terug: voor ieder wat wils! 

Uitgeverij Becht, €26,99 

5. De O-parade 

 

Toch liever wat meer spektakel in je weekend? Na meer dan twee jaar viert Genk weer feest met de O-parade. Prachtige kostuums doorheen de straten met grote originele praalwagens, theater, zang, dans en muziek. Van een kermis tot een jaar- en rommelmarkt, Genk heeft het op zondag allemaal, met als spetterende afsluiter: vuurwerk! 

Prijs: afhankelijk van de activiteit

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord