Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (20 - 22 mei)! 

  • Akyna Peeters
    TekstAkyna Peeters

1. Boek: Branco & Julia

Dit boek zet verbeeldingskracht centraal en toont hoe je soms eens van het geijkte pad moet afwijken en simpelweg moet durven leven. In Branco en Julia kruisen de paden van de wat oudere curiosa- en antiekhandelaar Branco en de jonge kunstenares Julia. Beiden kopen ze oude foto’s op de rommelmarkt in Lissabon. Samen vertrekken ze op speurtocht naar de herkomst van de foto’s en de vrouw die erop staat afgebeeld. 

Uitgeverij Manteau, € 22,50

 

2. Event: The Belgian Pride Parade Brussels

Op zaterdag 21 mei kleuren de straten van Brussel weer in alle kleuren van de regenboog en dit voor The Belgian Pride Parade. De parade begint met een aantal openingstoespraken, waarna de grote regenboogvlag naar de start van de Pride Parade wordt gebracht. De Pride is een manifestatie voor de rechten van de LGBTQI+-gemeenschap, met verschillende stands, optredens en foodtrucks. 

Meer info vind je op de website.

3. Eten en drinken: Vegan Vibes Festival

Op het Vegan Vibes Festival proef je op zondag 22 mei tussen 11u en 20u de lekkerste, plantaardige streetfood. Plein Publiek staat vol met eetkraampjes, van vegan taco’s van Pura Vida Tacos tot desserts van Naduah. Naast de verschillende foodtrucks, is er ook nog een markt met verschillende standhouders, een aantal workshops en een lezing van Elisabeth Van Lierop, psychologe van opleiding en eco-blogger. Met nog wat muziek op de achtergrond van de Antwerpse band Fanfaar Fatal belooft het een hele belevenis te worden. 

Prijs: tickets in voorverkoop €5, tickets aan de kassa €7, kinderen onder 12 jaar gratis.

4. Podcast: Grensverleggers

Een podcast voor iedereen met zin voor avontuur, dat is Grensverleggers. Pieter Embrechts trekt er iedere aflevering op uit en ontmoet gewone mensen die buitengewone dingen doen. In de vierde aflevering: Anke Boone, solo hiker. Met mentaal welzijn als uitgangspunt, vertelt Anke over haar reizen en hoe ze zich nooit eenzaam voelt, zelfs al is ze alleen. 

Grensverleggers kun je hier beluisteren.

5. Op stap: Sorry, Not Sorry

Het hele weekend is wijkpark De Porre’ in de Gentbrugse wijk Moscou-Vogelhoek, het kloppend hart van Sorry, Not Sorry straatkunstenfestival. Met behulp van de streetartmap dwaal je langs de mooiste street art. Kunst verspreid over de wijk, verschillende workshop, een markt, talks, voorstellingen… Een drukke dag, gevuld met kunst en plezier, ideaal!

Meer informatie vind je op de website.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord