Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een verlengd topweekend van te maken (26 - 29 mei)! 

  • Akyna Peeters
    TekstAkyna Peeters

1. Boek: Foodspots in Andalusië

Andalusië heeft geen geheimen meer voor foodie Felipe. Hij bracht een reisgids uit die je naar de lekkerste adresjes brengt om er te genieten van de lokale gastronomie en streekproducten. De gids bestaat uit drie grote delen, beginnend bij de vier seizoenen, die je wegwijs maken in de culinaire evenementen tijdens jouw reisperiode. Daarnaast toont het boek je de weg naar de streekproducten die je kunt proeven op je culinaire trip. Tot slot ontdek je in het boek dé hotspots in Málaga die je niet mag missen. 

€24,95, meer info via Foodie Felipe 

 

2. Op stap: Late Night Shopping

Oostende is dé shoppingstad aan zee en net daarom pakken ze ook dit jaar weer uit met een Late Night Shopping. Op vrijdag 27 mei blijven heel wat Oostendse winkels in het centrum open tot 21 uur en verwennen ze hun klanten met attenties. Op verschillende plaatsen in de stad zijn er gezamenlijke modeshows te spotten. Dorst gekregen van al dat shoppen? Of begint je maag misschien al wat te knorren? Enkele winkels voorzien je graag van een hapje en een drankje. Cheers to the weekend

Meer informatie vind je hier

 

3. Serie: Stranger Things

It’s time! Op vrijdag 27 mei verschijnen de eerste zeven afleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix. De vriendengroep worstelt met de nasleep van The Battle of Starcourt en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Het seizoen belooft veel nieuwe terreur, verontrustende herinneringen en de dreiging van oorlog. Bekijk hier alvast de trailer.

4. Eten en drinken: Gent Smaakt

Gedurende het hele verlengde weekend staat de Gentse binnenstad weer volledig in teken van gastronomische hoogstandjes en heerlijke ontdekkingen tijdens het gratis toegankelijke, culinaire festival Gent Smaakt. Je kunt er genieten van heel wat lekkers, met daarnaast ook verschillende workshops en activiteiten. Van de wereldkeuken en streetfood op de Korenmarkt, tot de signature dishes van verschillende chefs onder de stadshal. Nieuw dit jaar: het Kinderrestaurant, waarbij kinderen een dagje hun eigen restaurant runnen onder het toeziend oog van professionals en leerlingen van de hotelschool. 

Meer informatie en je mini maître d'hôtel inschrijven kan via de website

5. Actief: Fietsen door Noord-Limburg

Op zoek naar wat meer avontuur dit weekend? Dan moet je in Noord-Limburg zijn! Met de fietslus Kazen en glas blazen van maar liefst 61 kilometer trap je langs bossen, akkers en velden, landbouwbedrijven en het kanaal. Tussendoor kun je op zoek gaan naar plaatselijke cafeetjes en genieten van de ambachtelijke kazen en het trappistenbier van Achel. Voor de rest kun je er volledig tot rust komen dankzij de ongerepte natuur.

De fietslus vind je via de website van Visit Limburg. Hier alvast een voorproefje: 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord