Terug naar overzicht

Hello Weekend

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (4 – 6 december 2020)!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Kortfilmfestival Leuven

De 26ste editie van het Kortfilmfestival Leuven vindt dit jaar in jouw woonkamer plaats. Een hele week lang kan je online genieten van bijzondere kortfilms, interviews met makers, prijsuitreikingen, workshops en masterclasses. De programmatie is een mengelmoes van Vlaamse en internationale cinema, dit jaar in het bijzonder: de Hongaarse cinema. Van fictie-, tot animatiefilms, documentaires en kortfilms voor de jongsten, het aanbod is enorm en live of on-demand te bekijken! Meer info vind je hier.

Prijs: vanaf € 4,00

2. Kids: virtueel Sinterklaasconcert

Sinterklaasweekend: hoogdagen voor klein én groot. Want met de grote FULCO internet show weet Fulco Ottervanger, multi-instrumentalist en zanger ook jou aan het lachen te brengen. Vanuit alle uithoeken van de concertzaal stuitert hij met zijn liedjes over je scherm en zingt hij over sms'ende mensen en de worstelingen van de Sint met rammelende ramgeheugens. Meer info en tickets op handelbeurs.be

Prijs: € 5,00

3. Boek: Klimaatverdriet

‘Klimaatverdriet’ is een botanische roman, die zich afspeelt in de nabije toekomst. Europa zucht onder aanhoudende hittegolven, Praag kampt regelmatig met overstromingen en de economie gaat kopje onder. Het verhaal wordt verteld door de ogen van botanicus Krystof Warjak die illegaal bedreigde plantensoorten smokkelt tot plots de mensheid getroffen wordt door een onbekende ziekte: klimaatverdriet.

  • Klimaatverdriet - Marek Šindelka (Das Mag, € 23,99)

4. Podcast: Staatsgeheim

Staatsgeheim; crime op z’n best! In het vierdelige audiodrama maakt de 25-jarige student Max Monnikenberg deel uit van een commercieel podcastexperiment waarvoor hij drie weken de wildernis wordt ingestuurd. De luisteraar maakt van dichtbij mee hoe een, op het eerste gezicht, onschuldig experiment volledig ontspoort en Max onderdeel wordt van een beangstigend complot om de werkelijke aanleiding van het experiment te verhullen.

5. Brussels by Light

Stad Brussel zorgt voor duizenden(!) lichtpuntjes in deze bizarre tijden. Langs142 straten en pleinen in de Brusselse binnenstad werd er feestverlichting opgehangen. Bezoek de muziektuin op het Fontainasplein met 27 reusachtige bloemen van wel tien meter hoog of bewonder de interactieve klank- en lichtinstallatie op het Muntplein. Met de feeërieke verlichting wil Brussel al haar inwoners extra bedanken voor de geleverde inspanningen van de afgelopen maanden. Meer info vind je hier

Brussels by Light loopt nog tot en met 10 januari 2021. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord