Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Koksijde-Oostduinkerke - Dirk Van Hove

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (24 -26 juni)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Food: Garnaalfeesten @ Oostduinkerke

Wist je dat Oostduinkerke de enige kustgemeente ter wereld is waar tot op vandaag garnalen te paard worden gevangen? Om dat te vieren kun je er ieder jaar tijdens het laatste weekend van juni terecht tijdens de Garnaalfeesten. Lokale handelaars verwennen je dit weekend graag met verse garnalen en speciale gerechten. Op het programma staat ook een wandeltocht, straattheater, een folkloremarkt, het Belgisch Kampioenschap garnalen pellen en optredens. Allen daarheen!

Meer info via visitkoksijde.be.

  • Koksijde-Oostduinkerke - Dirk Van Hove

2. Kunst: Poëzie aan het Water @ Jabbeke

Poëzieliefhebbers kunnen vanaf dit weekend terecht in Jabbeke. Daar organiseert de cultuurraad tijdens de zomermaanden tal van evenementen. Rond de vijver van domein Kenny’s Paradijs hangen dan verschillende gedichten. Behalve poëzie, komen ook andere kunsten - zoals muziek, dans, schilderen, keramiek, houtsnijwerk, theater, letterkappen, fotografie, dans, film … - van lokale artiesten aan bod. 

Het volledige programma en meer info via jabbeke.be.

 

3. Expo: 100 jaar cultuurtoerisme @ Antwerpen

De Vlaamse Toeristenbond (VTB), ondertussen Cultuursmakers, mag dit jaar maar liefst honderd kaarsjes uitblazen! De vereniging laat haar eeuwfeest niet onopgemerkt voorbij gaan. Speciaal voor deze gelegenheid worden de boeiendste stukken, de pittigste verhalen en de leukste foto's terug boven gehaald en in een overzichtstentoonstelling gebundeld. De hele zomer lang kun je in het Zuiderpershuis in Antwerpen de expo ‘Samen op stap met de VTB, 100 jaar cultuurtoerisme’ bezoeken. Nog tijd over? Dan kun je ook nog een thematische wandeling door 't stad maken. Tijdens de wandeling van 5 km passeer je honderd foto's uit de oude doos. 

Meer info via cultuursmakersviertfeest.be.

  • Cultuursmakers vzw

4. Natuur: Happy Nature Days @ Elsenborn

Er is nog een verjaardagsfeest dit weekend; biotechnologiebedrijf Ortis viert de 20ste verjaardag van haar Herba Sana-tuin. Sinds 1958 observeert en bestudeert Laboratoires Ortis de plantenwereld om 100% natuurlijke gezondheidsoplossingen te ontwikkelen. Daarvoor legde het bedrijf in 2002 de gezondheidstuin Herba Sana aan met meer dan 120 geneeskrachtige planten. Tijdens dit feestweekend krijg je de unieke gelegenheid om de gezondheidstuin Herba Sana en de werkwijze van Ortis te ontdekken. Op het programma: interactieve workshops om bijvoorbeeld te leren hoe je zelf kruidenthee en cocktails kunt maken, jouw eigen gezichtsolie kunt samenstellen of meer te weten kunt komen over fytotherapie. Je krijgt ook de gelegenheid om deel te nemen aan rondleidingen door de tuin en vervolgens even op adem te komen met een hapje en een drankje. Voor kinderen wordt ook een rondleiding op maat voorzien en tal van randactiviteiten. Een niet te missen event voor alle natuurliefhebbers.

Meer info via herbasana.ortis.com.

 

5. Boek: THE GREAT AMERICAN ROAD TRIP

Dit prachtige coffee table book toont je 25 onverwachte routes door de Verenigde Staten. Geen grote highways, maar kleine wegen die je dichter bij de natuur brengen; van Texas tot Maine, en via California naar Colorado. Wat geeft nu toe, The States heeft het allemaal: bos, bergen, woestijn, graslanden, kustlijnen en tropisch regenwoud. US, here we come!

Gestalten, €45

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord