Terug naar overzicht

Het reispaspoort van An Lemmens

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: presentatrice en radiostem An Lemmens.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom?

Er zijn zoveel nieuwe plekken die ik nog wel wil ontdekken, en die hoeven niet per se aan de andere kant van de wereld te liggen. Maar van zodra het veilig kan, zou ik toch heel graag met mijn gezin weer naar Thailand trekken. Dat blijft voor mij een topper. De natuur, het eten, de mensen, de steden, de jungle, de stranden,… Het is een safety optie die altijd blijft verrassen.

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

In het Virungapark in Congo. Op een bepaald moment logeerde ik in een tent in Lulimbi aan de oever van de Ishasharivier die de natuurlijke grens vormt tussen Congo en Oeganda. Die rivier zit bomvol nijlpaarden en buffels. ’s Ochtends kan je niet uit je tent omdat er een buffel vlak voor je aan het baden is, en 's nachts word je wakker geschud door een nijlpaard die z’n kont aan je tent komt krabben, of hoor je de hyena’s vlakbij lachen. Ook in Virunga beklom ik de Nyiragongo vulkaan. Zo’n 3470 meter steil omhoog door de jungle. Eens boven slaap je in een soortement tentje op de rand van de krater. Je voelt de hitte, ruikt de zwavel, kijkt recht in de kolkende lava, en hebt een adembenemend 360° zicht over Virunga.

3. Wat is jouw allerbeste inpaktip?

Neem liever een paar goeie basisoutfits mee in plaats van heel je kleerkast om toch maar voorzien te zijn op alle omstandigheden. Investeer daarentegen wel in een goeie reisapotheek.

4. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Uiteraard mijn paspoort, oortjes om naar muziek of een podcast te luisteren en een goed boek.

5. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert?

Ik wil onmiddellijk in vakantiemodus zijn dus ik zwier mijn bagage ergens neer, trek mijn vakantie outfit aan en begeef me naar het dichtstbijzijnde zwembad als dat er is, of trek meteen de stad in. Ik wil van elke minuut proeven en genieten.

6. Welk gerecht/ etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt?

Toen ik een 15 jaar jaren geleden voor een lange periode in Tokio verbleef heb ik daar pas écht de oosterse keuken ontdekt. Elke maaltijd daar was een ontploffing van je smaakpapillen. Heel bijzondere herinneringen heb ik ook aan een diner in Gonpachi, het restaurant dat als inspiratie diende voor de bloederige en beroemde scene in Kill Bill waarin Uma Thurman het opneemt tegen de Yakuza.

7. Op reis kan ik echt niet zonder...

Boeken. Vakantie is voor mij tijd nemen om te lezen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dan kom ik écht tot rust. En ik kan echt wél zonder communicatiemiddelen. Die gaan onverbiddelijk af.

8. Wat is jouw favoriete vakantie-tenue?

Een mooie kimono! Ik draag hem overdag over mijn bikini op het strand, of gooi hem over een basic outfit om er toch wat fashionable uit te zien als ik een uitstap maak. Laat de ideale kimono nu net in mijn nieuwe collectie voor Lola Liza zitten ;-)

Nog op zoek naar de gedroomde outfit voor op reis of staycation? Check dan zeker Ans nieuwe collectie voor LolaLiza op lolaliza.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord