Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Evi Hanssen

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: Evi Hanssen, tv- en radiopresentatrice. 

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terug en waarom?

Ik zal het al fijn vinden als we in Europa terug vrij én veilig kunnen reizen. Ik heb geen bepaalde reisbestemming voor ogen, maar met de kinderen op roadtrip naar het woestijnlandschap Las Bardenas Reales in Noord-Spanje lijkt me tof. Je hoeft niet per se in een vliegtuig te stappen om exotische bestemmingen te bereiken. Witte afgelegen stranden, prachtige bergketens, gitzwarte fjörden en historische steden, Europa heeft echt alles in huis. 

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

Toen ik voor het programma Over De Oceaan van Lanzarote naar Guadeloupe zeilde, heb ik éénentwintig dagen alleen maar water gezien. Die uitzichtloze vlakte, soms met venijnige golven, soms met zachtmoedige hoge baren, dat heeft ontzettend veel indruk op me gemaakt.

3. Voor wie zou je meteen je koffer inpakken en vertrekken, als die je nu opbelt?

Mijn verloofde en ik zijn door werkomstandigheden en Covid-19 nog nooit langer dan vijf dagen samen op vakantie geweest zonder de kinderen. We kijken dus beiden uit naar het moment dat we allebei vrij zijn. Voorlopig blijft het nog bij dromen en vage plannen maken …

4. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert?

Meestal is dat mijn koffers neerzetten, even naar de WC gaan, en dan weer naar buiten, op verkenning en avontuur.

5. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Paspoort, bankkaart, oordoppen, een flesje water, papieren zakdoekjes en een schriftje met een pen, meer heb ik eigenlijk niet nodig. 

6. Welk gerecht/ etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt? 

Tijdens mijn zeiltocht over de Atlantische Oceaan had onze kok Dominique Persoone een grote vis gevangen en die versneden tot de lekkerste sashimi die ik ooit heb geproefd. Toen ik daar, midden op de oceaan, dat kostbare stukje vis in mijn mond voelde smelten, wist ik dat niets deze smaakervaring ooit nog zou overstijgen. 

7. Welk boek kan je onze lezers aanraden om op vakantie te lezen?

Met een titel als Ergens Onderweg kan ik niet anders dan mijn eigen boek aanraden. Een combinatie van de avonturen die ik meemaakte ergens onderweg, tussen Lanzarote en Guadeloupe, vermengd met inzichten over het leven. Toen ik het schreef had ik ook echt een boek in gedachten dat je mee op reis neemt. 

  • Ergens onderweg, Evi Hanssen (€ 22,99 Horizon)

8. Mijn droomreis is … 

Een roadtrip met onze vier kinderen, van Peking naar Oelan-bator, de hoofdstad van Mongolië, met de trans-Siberische trein, om dan in de Gobi-woestijn een tocht te paard te maken. 

9. Wat is jouw allerbeste inpaktip?

Ik probeer zo weinig mogelijk mee te nemen. Om mijn kleren uit te kiezen, leg ik ze eerst op bed en stel ik vervolgens kledingcombinaties samen. Bovendien rol ik mijn kleren op in plaats van ze op te vouwen. Meestal blijkt dat ik te weinig mee heb, maar ach, stinken doet geen pijn. 

10. Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde reisbestemming?

Nederland. De Waddeneilanden en Zuid-Limburg zijn bijvoorbeeld prachtig. Door de coronacrisis ben ik afgelopen zomer met mijn gezin gaan varen in Friesland. Met een motorboot tegen 8 km/h door het vlakke land. Mijn zoon zei op een gegeven moment: ‘Ik had nooit gedacht dat ik me in Nederland zo op vakantie zou voelen’. Zo zie je maar.

11. Bij welk liedje droom je automatisch weg naar het buitenland?

Une Belle Histoire van Michel Fugain.

12. Wie/ wat mis je het meest als je op reis bent?

Ik mis weinig of niets eens ik eenmaal ben vertrokken. Ik heb een sterke en liefdevolle thuisbasis. Dus als ik op reis denk aan mijn verloofde, kinderen, familie en vrienden, dan zijn dat vooral warme gedachten. Mocht ik echt last hebben van heimwee, zou ik niet meer reizen. Reizen moet je gelukkig maken en geen verdriet schenken. 

13. Wat is je favoriete reisactiviteit?

In plaats van op mijn telefoon te scrollen, schrijf ik bij stille momenten liever in mijn dagboek. Ik vind het heel fijn om bijzondere herinneringen neer te pennen. En als ik me slecht voel kan ik die emoties ook van me afschrijven.

14. Welke plek die nog niet ontdekt is door de grote massa wil je onze lezers tenslotte tippen?

Gavdos, een klein eiland ten Zuiden van Kreta. Maar ook de Azoren zijn prachtig! 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord