Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Bert Ostyn

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: Bert Ostyn, frontman van Absynthe Minded én nu te zien in Liefde voor Muziek op VTM.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom?

Vorige zomer trok ik met mijn vrouw en kinderen met onze camper naar het Comomeer in Lombardije. We hadden er een hele mooie tijd. Het was er enorm rustig, en volgens de locals kwam dat omdat de Amerikaanse en Chinese toeristen er - door de coronacrisis - niet waren. Wij houden allemaal heel erg van de Italiaanse cultuur: het design, ouwe Lamborghini's, simpele ingrediënten die samen een superlekkere maaltijd vormen, Fellini, Dario Argento ... We huurden een motorboot, aten superlekker, zwommen veel en genoten erg van de cultuur en de omgeving.

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

Voor de clip van het nummer Space van Absynthe Minded gingen we filmen in São Paulo. Ik zal het uitzicht vanop het terras van ons appartement nooit vergeten. We verbleven op de bovenste verdieping van een van de hoogste skyscrapers van de stad. Daar konden we helikopters van dak naar dak zien vliegen. We bezochten ook de beroemde appartementsblokken van Oscar Niemeyer (een belangrijke Braziliaanse architect begin 20e eeuw, nvdr.), maar daar was er toch vooral veel miserie te zien.

 

3. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Boeken. En schriftjes. Als ik onderweg ben, lees ik graag. Dat hoort voor mij bij reizen. Op tournee moet je zoveel uren zien te doden ... en dat gaat voor mij perfect met literatuur. En schriftjes om af en toe een mooie gedachte of observatie op te schrijven. Observeren is ook een kunst.

4. Welk gerecht/ etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt.

Ik at al in verschillende heerlijke restaurants in Trastevere, Rome. Om daarna naar de wijnbar te gaan. Rome is een van mijn favoriete Europese steden, naast Parijs, Brussel, Praag en Berlijn. Ik ben er de laatste tijd al een paar keer geweest, voor het werk. Daarnaast heb ik ook superlekker gegeten in Peking, toen we daar waren met Absynthe Minded. Het hoeft dus niet altijd Italiaans te zijn. Ik ben een gemakkelijke eter, maar de namen van die eettentjes herinner ik me jammer genoeg niet.

5. Mijn droomreis is …

Een prachtreis die ik met mijn vrouw maakte, naar Venetië. De Biënnale van Venetië hebben we toen ook bezocht. De tentoonstelling zelf vond ik zeer wisselvallig. Ik kreeg de indruk dat de moderne kunst in een gigantische identiteitscrisis zit. Het leukste aspect van de reis? We maakten ze met vrienden, en een van hen groeide in Venetië op. Daardoor hadden we niet alleen een prachtig logement, maar wisten we ook de leukste verborgen plekjes te vinden. Een avond zakten we aan de rivier door, met zicht op een gigantisch militair schip dat was aangemeerd in het centrum van de stad. Zeer bevreemdend. 

6. Bij welk liedje droom je automatisch weg naar het buitenland?

Wat voor mij zeer goed werkt in deze coronaperiode is het liedje Fly Away van Lenny Kravitz. Je snapt het vast wel ...

 

7. Welk boek kan je onze lezers aanraden om op vakantie te lezen?

Ik las het boek Shantaram van Gregory David Roberts toen we op reis waren in India. Meer specifiek in: Goa, Mumbai, Hampi en Mysore. De protagonist van het verhaal ontsnapt uit de gevangenis en duikt onder in de sloppenwijken van Mumbai.

8. Welke plek die nog niet ontdekt is door de grote massa wil je onze lezers tenslotte tippen?

Schotland. De natuur is er prachtig. En in de zomer vindt er in Edinburgh een fantastisch theaterfestival plaats: het Fringe Festival.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord