Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Nicolas Caeyers

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: regisseur, producer én Instagram- en TikTokfenomeen Nicolas Caeyers. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom?

Naar Los Angeles! Ik verbleef er de voorbije jaren vaak voor het werk, maar altijd als ik er ben, voelt het aan als vakantie. Ik zet er immers mijn dagelijkse leven verder, maar het is er nog béter als in België. Het is voor mij geen vakantie of reisbestemming maar eerder een plaats om het dagelijkse leven verder te zetten, maar dan béter dan in België. Helaas kost alles er een fortuin, dus verhuizen lijkt me voorlopig nog geen optie :D. 

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

In het zwembad van Cavo Tagoo hotel in Santorini. De zonsondergangen zijn er prachtig!

3. Wat is jouw allerbeste inpaktip?

Het vooral niét doen zoals ik het doe, en dat is drie uur voor een vlucht beginnen inpakken en alles gewoon bij elkaar smijten. 

4. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Mijn parfum.

5. Wat is het leukste souvenir dat je bezit? En welk verhaal zit erachter?

Sinds ik begon te touren met artiesten, verzamel ik key cards van hotels. Ik denk dat ik er nu ongeveer 90 heb.

6. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert?

De hotelsloefjes zoeken en aantrekken.

7. Welk gerecht/etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt.

Het klinkt onnozel, maar ik blijf terugdenken aan de eerste keer dat ik burrata heb geproefd. Dat was tijdens een etentje in Ibiza, zo'n vijf of zes jaar geleden met goede vrienden. De setting was perfect: we zaten aan het strand, er hingen lichtjes in de bomen, er waaide een lekker briesje … Ik bestelde een pasta met verse tomaat en burrata en wist niet wat ik meemaakte. Sindsdien ben ik verslaafd. 

8. Mijn droomreis is …

Met mijn beste vrienden een villa op het water huren in het Four Seasons-resort in Bora Bora en daar de tijd van ons leven hebben. Helaas zal het bij dromen blijven, want het kost 12.000 euro per nacht om zo'n villa te huren. 

9. Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde reisbestemming?

Ik ga de vraag omdraaien en voor de meest overgewaardeerde reisbestemming gaan: Bali. Ik ben er zelf intussen twee keer geweest en telkens was ik wat teleurgesteld. Het oogt er allemaal heel paradijselijk, maar ik vond het er best wel vuil en véél te druk.

10. Wat vergat je voor het laatst mee te nemen op vakantie?

Ik neem me altijd voor om op vakantie mijn laptop aan de kant te leggen en een goed boek te lezen, om zo écht tot rust te komen. Helaas ... Elke keer opnieuw vergeet ik een goed boek te kopen vooraleer ik vertrek.

11. Wat is jouw favoriete vakantie-tenue?

Een driekwartsbroek, geruit hemd, rieten hoedje met zwart lint, Birckenstocks en - uiteraard - witte kousen. Een klassieker! :D

12. Op reis kan ik écht niet zonder …

Mijn slippers van het merk Havaianas. 

13. Wat is je favoriete reisactiviteit?

Alle plaatselijke restaurantjes uitproberen, van bekendere of aanbevolen plekjes tot hidden gems

14. Wat is je favoriete hotel ter wereld en waarom?

Ook al vond ik Bali nogal teleurstellend, het Bulgari-resort daar zal me altijd bijblijven. De service, het oog voor details, de bedden: ik heb me nog nooit zo'n koning gevoeld als daar. En geef toe: soms is het gewoon plezant om zo gepamperd te worden!

15. Welk boek kan je onze lezers aanraden om op vakantie te lezen?

Als het een lange vakantie is: Het Verdriet van België van Hugo Claus. 774 pagina’s puur plezier voor het hele gezin. :D 

16. Welke reisblooper zal je nooit vergeten?

Ook hier moet ik Bali antwoorden. Ik ging met een vriendin naar daar voor twee weken, tot ze plots een lief had. Ze wou graag een week met haar lief en een week met mij spenderen. Maar door een miscommunicatie had ik ervoor gezorgd dat ik nét daar was toen haar vriend er ook was. Wat volgde was een week vol drama, derde-wiel zijn, bleitshows, ruzie’s, discussies ... Op dag drie was er zelfs een moment waarop we terug naar huis wilden vliegen. Maar we zijn nog steeds beste vrienden en we lachen er nu nog elke week mee. Memorabele reis. 

17. Welke plek die nog niet ontdekt is door de grote massa wil je onze lezers tenslotte tippen?

 Nog niet ontdekt door de grote massa? Weinig toeristen? Rustig en proper? Say no more… BALI!!!!! ;)

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord