Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Cesar Casier

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: topmodel, auteur en ontwerper Cesar Casier! 

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom?

Seoul! Ik heb een grote liefde voor die stad. Ik ben er al meer dan vijf keer geweest en woonde er ooit zelfs twee maanden voor mijn modellenwerk. Dat was een onvergetelijke ervaring en Seoul is een onvergetelijke stad. Ik ben trouwens ook helemaal verliefd op de koreaanse keuken.

2. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Tijdens een lange vlucht heb ik altijd een ooglapje, lipbalsem, grote fles water, healthy snack (nootjes of stuk fruit), leesboek en mijn iPad mee om films of series op te bekijken.

3. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert?

De badkamer en het zwembad checken. En dan rechtstreeks naar het buffet! ;-)

4. Wat is jouw favoriete vakantie-tenue? 

Een oversized hemd, los zomerbroekje, een zonnebril en blote voeten, zalig!

5. Wat is je favoriete reisactiviteit? 

Ik explore graag, daarom huur ik meestal een brommer en om de buurt te verkennen. Op die manier ontdek je de beste plekken, ben je helemaal onafhankelijk én beleef je altijd een avontuur.

6. Welk boek kan je onze lezers aanraden om op vakantie te lezen?

Ik lees graag biografieën. De biografie over de Gucci-familie is bijvoorbeeld super! Ook de levensverhalen van Peggy Guggenheim, Isabella Blow en Grace Jones zijn interessant. Shantaram is dan weer een fantastisch boek voor iedereen die graag over avonturen leest.

7. Welke reisblooper zal je nooit vergeten?

Toen ik 18 jaar was, ging ik met mijn beste vriendin naar Ibiza. We boekten een hotel op het eiland. Eens aangekomen bleek dat we een hotel op Mallorca hadden geboekt. De eigenaar had twee hotels; één op Ibiza en één op Mallorca. Natuurlijk was het hotel op Ibiza helemaal volgeboekt, net zoals alle betaalbare hotels op het eiland in augustus. Uiteindelijk hebben we dan maar bij een vriend op de zetel geslapen.  Ons laken was een gordijn dat  we van het raam haalden! NO JOKE!

8. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

Ik heb er al verschillende gezien. Toscane heeft prachtige uitzichten, so does Sydney, de Amalfikust en  California. Maar als ik er één moet kiezen, dan toch het uitzicht in Sri Lanka. Na een urenlange wandeling door de jungle was het zicht boven op de berg adembenemend. Ohja, en het uitzicht vanuit de Empire State Building is ook een must!

9. Welk gerecht/ etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt?

De verse sushi en sashimi in Tokyo. Ik ontdekte een piepklein lokaal restaurantje waar de sashimi tijdens de lunch amper €10 kostte. Nog nooit in mijn leven heb ik zo'n heerlijk verse vis gegeten. Ook het streetfood in Korea is top! Ik zou dat iedere dag kunnen eten. 

10. Wat is jouw favoriete vakantie-tune?

Paris latino - Bandolero

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord