Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Filip Geelen

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: Blind Getrouwd-seksuoloog Filip Geelen

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom?

Ik heb een vriendin die in Trondheim, Noorwegen woont en daar wil ik zeer graag nog eens naartoe. Kunnen lachen en bijbabbelen met haar en haar gezin, analoog i.p.v. digitaal. De Scandinavische cultuur, natuur en mentaliteit zijn echt uniek. De prachtige fjorden, de weidse landschappen, de haast uitgestorven muskus-os die we tijdens een trektocht gingen spotten, de pittoreske steden en de norse Noren die – na een stevige geut Aquavit – in slaap vallen op je schoot. De korte nachten nemen we er in de zomer maar al te graag bij. Geweldige herinneringen!

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

Op onze huwelijksreis trokken mijn man en ik door het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Daar geniet je van het ene memorabele uitzicht na het andere. Om de laatste dagen van die reis in nog meer schoonheid te eindigen, boekten we enkele dagen op de Cook Islands; een afgelegen eilandengroep in de Stille Oceaan. En stil was het er zeker. Wij alleen met een gids op een bootje, azuurblauw water zo ver als je kan zien, met in de verte een wit strand met palmbomen. Je waande je niet op onze grijze planeet, maar even op een andere plek waar de mens nog geen vat op had.

3. Wat is het leukste souvenir dat je bezit? En welk verhaal zit erachter?

Voor het vrijgezellenfeest van m’n schoonzus trok ik met haar en haar BFF een weekend naar Milaan. Daar besloten we in een impulsieve bui tijdens een wandeling om een tattoo te laten zetten. Voor mij was het de mooiste manier om dat moment vrij permanent vast te leggen. En neen, we waren niet dronken! En de tatoeage staat ook niet op mijn gat. (lacht)

4. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert?

Ik pak al zeker niét de reiskoffer uit om zo snel mogelijk alles netjes in de kast leggen. Er zijn mensen die dat doen, maar ik ben gewoon normaal. (lacht) Wat ik meestal wél doe, is het bed eens testen. Ik hou van slapen en een goed bed vind ik belangrijk. Eén van de beste bedden vind je trouwens in de Citizen-M hotelgroep, waar elke kamer een soort van hippe 'pod' is. Het bed is letterlijk kamerbreed, wat wil zeggen dat je slaapt in een bed van 2m bij 2m20. Zalig!

5. Welk gerecht/ etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt?

Aangezien ik een echte zoetebek ben, moet ik meteen denken aan een overheerlijk dessert. Een traditionele key lime pie die we aten in Key West in Florida. Het was een zwoele zomeravond en we zaten op een supergezellig terras, omzoomd met feeëriek verlichte struiken, wat alles een intieme sfeer gaf. En als het iets vettiger mag zijn: de gefrituurde lasagne (jawel!) die we tijdens een rondrit doorheen de Westkust van Amerika tegenkwamen. Smaakt nét zo lekker als het klinkt! Yes, please!

6. Bij welk liedje droom je automatisch weg naar het buitenland?

Take me with you van Adil. M’n man zette het eens op tijdens een roadtrip in Californië. Het is een echt feel good-liedje, met een reis als metafoor. En de mooie zin 'The best part of the journey is laying in your arms'. Een beetje klef, maar dat mag af en toe. Het is een vrolijk, zomers liedje met een tikje melancholie. Als ik dat nummer hoor, zit ik zo weer in de auto met m’n zonnebril op, ramen open, de wind in de haren en rustig genieten van de rit en het gezelschap.

 

7. Wat is je favoriete reis-activiteit?

Musea bezoeken, in combinatie met op m’n lui gat aan het zwembad liggen. Ik ontdek en leer graag bij, maar geniet er even hard van om mijn verstand even op nul te kunnen zetten. Kicks opzoeken ga ik ook niet uit de weg: een bungee-sprong boven een rivier, de langste deathride van Noord-Amerika afglijden of het uitschreewen in de meest waanzinnige rollercoasters: check!

8. Welk boek kan je onze lezers aanraden om op vakantie te lezen?

Waar is de liefde gebleven?, van ondergetekende. Het is de ideale lectuur om op reis aan het zwembad eens stil te staan bij jezelf en je relatie. Je hebt tijd om even tot rust te komen en kunt tegelijk werken aan je relatie, met een cocktail in de hand en een zonnebril op je snoet. Win-win!

Borgerhoff & Lamberigts, €22,50

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord