Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Jan Devarwaere

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week Jan Devarwaere, oftewel Boer Jan uit 'Boer zoekt Vrouw'. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst terugkeren en waarom?

Eén specifieke bestemming kan ik niet meteen opnoemen maar alleszins naar ergens warm, zonnig én met een verlaten strand. De blauwe hemel is goed voor iedereens mindset

2. Waar had je het meest memorabele uitzicht?

Ik heb het geluk gehad om al van verschillende uitzichten te mogen genieten: van bovenop de besneeuwde Franse Alpen tot in het midden van Australia op Ayers Rock. Ieder uitzicht is zo verschillend en geeft je een ander gevoel. Maar het grootste wauw-moment had ik tijdens mijn bezoek aan de tempels van Ankor Wat in Cambodja. De cultuur en het landschap zijn er helemaal anders dan we gewoon zijn. Het leek wel een plek uit Jungle Book!

3. Wat is jouw allerbeste inpaktip?

Steek op het einde van je reis je rugzak in een grote, sterke en opvallende reistas. Ideaal om toch nog een extra souvenir mee naar huis te nemen ookal zit je rugzak al vol.

4. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Een koplamp en een Zwitsers zakmes! Ideaal als je een MacGyver-move moet doen tijdens de trip.

5. Wat is het leukste souvenir dat je bezit? En welk verhaal zit erachter?

Zonder twijfel het brandmerk dat ik kreeg toen ik op een boerderij werkte in Australië. Het is eigenlijk gewoon een ijzeren staaf waarmee je het vee brandmerkt met het logo van die boerderij of familie. Maar tegelijkertijd is het ook zoveel meer. Het heeft enorm veel betekenis en het was daarom een hele eer voor mij om dat te krijgen. Om het met de woorden van Nigel (de boer) te zeggen: ‘a piece of Australian farm to take home’. Nu hangt het bij mij thuis aan de muur.

6. Welk gerecht/ etentje in het buitenland doet je nog steeds watertanden als je eraan denkt?

In Thailand was ik enorm verrast door de heerlijke keuken. Ik gingen er mee naar de lokale markt om daarna mijn eigen Thais gerecht klaar te maken. Dat was een super toffe ervaring, maar ook wel echt iets voor toeristen!

7. Wat is jouw favoriete vakantie-tenue?


Korte shorts, een shirt en pluggers (de Australische versie van flipflops)!

8. Welke reisblooper zal je nooit vergeten?

Ik vergeet nooit dat ik in Cambodja dacht dé deal van m'n leven gedaan te hebben. Ik kocht een 'echte' muurtekening vanuit een tempel voor een 'best price'. Om daarna de hoek om te lopen en zo nog vele andere tekeningen te zien voor een even better price...

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord