Terug naar overzicht

Het reispaspoort van Kim Van Oncen

Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week: actrice Kim Van Oncen, die momenteel te zien is in Dertigers.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Naar welke reisbestemming wil je na de coronacrisis het snelst mogelijk terugkeren en waarom?

Ibiza heeft ons hart toch een beetje gestolen. Het is jammer dat het niet de meest goedkope bestemming is, maar mijn man en ik houden van de hippie-vibe die er hangt als je de juiste plekjes kent. De ongerepte natuur zorgt ervoor dat we er echt op adem kunnen komen.

2. Waar had je het meest memorabele je naar het juiste deel uitzicht?

We hebben in Dubai eens in een tent in het midden van de woestijn gelogeerd, samen met onze zoon Jack.  Toen we ’s ochtends vroeg ons hoofd uit de tent staken, zagen we niet enkel een prachtige zonsopgang, maar ook een kudde antilopen in het wild. Fantastisch!

3. Wat is jouw allerbeste inpaktip?

Aiai, ik haat inpakken en het is ook steeds een grote chaos. Mijn tip is dus: begin op tijd, al zou ik die tip beter zelf wat meer toepassen. Wat ik wél doe, is lijstjes maken in mijn telefoon. En daar ga ik heel ver in; ik zet er zelfs onderbroeken of zonnecrème op. Net voor we vertrekken overloop ik de lijst nog eens en dan is er altijd wel iéts wat ik nog vergeten ben.

4. Welke essential mag niet ontbreken in je handbagage?

Als de kinderen erbij zijn, is het alle hens aan dek en dan neem ik vooral boekjes, tutjes, knuffels, een Ipad ... mee. Ik steek ook sowieso de favoriete knuffels van mijn kids in mijn handbagage, omdat ze zonder niet slapen. Mocht onze bagage dus kwijt zijn of vertraging hebben, dan is dat voor mij wel een essential.

5. Wat is het leukste souvenir dat je bezit? En welk verhaal zit erachter?

Sinds mijn man en ik samen zijn, brengen we vanop elke reis een magneet mee. Zo hebben we al een mooie verzameling aan herinneringen van plekken die we samen bezochten.

6. Wat doe je het allereerst wanneer je in je hotel/Airbnb/vakantiehuis of op je appartement arriveert?

Uitpakken en alles naar mijn eigen ding en logica zetten, zodat ik snel een ‘thuis’-gevoel heb. Nadien kan het genieten beginnen.

7. Voor wie zou je meteen je koffer inpakken en vertrekken, als die je nu opbelt?

Vrienden van ons wonen in LA en de combinatie van die vrienden en de stad zorgt ervoor dat ik niet lang zou twijfelen. Ook met mijn beste vriendin zou ik er erg graag nog eens tussenuit knijpen. Dat is geleden van voor we kinderen hadden, dus dat zou echt fantastische quality time zijn.

8. Mijn droomreis is … 

Ik zou graag - wanneer onze kinderen groter zijn - met heel het gezin door Australië trekken. Het land spreekt tot mijn verbeelding, vooral de natuur triggert mij enorm. Alleen schrikt het lange vliegen met kleine kinderen me momenteel af. Maar ik wil hen absoluut mee, dus ik koester deze droom tot ze een beetje ouder zijn.

9. Wie/ wat mis je het meest als je op reis bent?

Mijn ouders, want ik hoor of zie hen normaal dagelijks, dus dat is altijd even aanpassen. Soms gaan we samen op vakantie en dat vinden ik en onze kinderen altijd heel fijn.

10. Wat vergat je voor het laatst mee te nemen op vakantie?

Tot nu toe niets ergs. Voor mijn man waren we eens slippers en zwembroeken vergeten, toch redelijk essentieel op een zomervakantie. En voor mezelf vergat ik eens onderbroeken mee te nemen, daarom staan ze vanaf nu mee dus op mijn lijstje. Maar dat zijn dingen die je makkelijk, snel en goedkoop ter plaatse kunt kopen. 

11. Wat is jouw favoriete vakantie-tenue?

Flipflops en een kleedje of een jeansshort. Voor mijn werk word ik veel opgemaakt. Ik geniet er op vakantie dus van dat het allemaal even niet hoeft en het ook al eens heel natuurlijk en eenvoudig mag zijn.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord