Hier overnacht je in luxe en weelde op Tenerife

Scroll naar beneden
Tenerife
  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Op vakantie mag het al eens wat meer zijn: een extra uitgebreid diner, een rijkelijk ontbijt, een reusachtig bed en nog meer luxe. Boek daarom voor je reis naar Tenerife een overnachting in een van volgende hotels en je zit meteen goed.

Nu de coronacrisis ons er allemaal toe verplicht in onze bubbels te blijven, wordt reizen er niet bepaald gemakkelijker op. Gelukkig heb je op Tenerife het concept van hotelvilla’s. Je logeert er met jouw bubbel in een private, luxueus uitgeruste villa met alle comfort van een hotel. Ontdek bijvoorbeeld de villa’s van Hotel Bahía del Duque. Omgeven door tropische tuinen zit je gerust in je persoonlijke villa ontworpen door de prestigieuze interieurarchitecte Pascua Ortega. Elke villa werd gebouwd met vulkanische stenen en heeft ruime en lichtrijke kamers, een privézwembad en een zonneterras. Laat je er helemaal verwennen en maak gebruik van de butlerdienst, ontbijt à la carte en high tea in de lounge.

In de buurt van Playa Del Duque in Adeje ligt nog zo’n pareltje verscholen. Het Hotel Royal Garden Villa’s & Spa is een klein en exclusief resort met 28 villa’s voorzien van een verwarmd privézwembad. Je kijkt er niet alleen uit over de Costa Adeje Golfbaan, maar ook over de woeste zuidelijke bergen en de Atlantische Oceaan. Via de tuinpaden omgeven door exotische bloemen en planten wandel je naar de cocktailbar, het gemeenschappelijke zwembad, het gezellige restaurant of de exclusieve spa. Het resort is volledig in een Aziatisch thema gehuld en elke villa heeft een originele inrichting met oog voor detail.

Luxe en comfort op maat van al jouw wensen

Wie graag op al zijn wenken bediend wordt en een arrangement volledig op maat wenst, zit perfect bij Hotel Baobab Suites. Dit vijfsterrenhotel biedt luxe op maat, met verzorgde suites, ontbijt op bed, een privaat zwembad, activiteiten op maat en allerlei diensten. Zo kan je er een shuttle nemen tot aan het strand en beschikt het hotel over een volledig uitgeruste sportclub. Boek er zeker een wellnessdag en laat je van kop tot teen verwennen.

Verder mag ook Las Terrazas de Abama Hotel suites niet ontbreken in het lijstje van hotels die uitzonderlijke luxesuites aanbieden. Elk van de maar liefst 151 suites vormt een oase van rust. Je hebt er vanuit je suite een uitzicht op de oceaan, het eiland La Gomera en de schitterende subtropische tuinen die het resort omringen. Dineren doe je in het klassevolle Melvin Restaurant waar een menu opgesteld door Martín Berasategui jouw smaakpapillen weet te bekoren. ’s Ochtends kan je er terecht voor ontbijt à la carte en drie keer per week kan je er dineren na reservatie. Het personeel van het hotel helpt je ook graag met het uitstippelen van originele daguitstappen. 

De charme en gastvrijheid van een luxueus boetiekhotel

Verkies je toch liever de gezelligheid van een hotel, dan is boetiekhotel San Roque in het noorden van het eiland iets voor jou. Dit stijlvol gerenoveerde hotel midden in het historische centrum van Garachico was oorspronkelijk een 17e eeuws landhuis. Nu telt het 20 kamers in traditionele architectuur gecombineerd met alle moderne voorzieningen. Je zal niets tekortkomen, want elke kamer is voorzien van airconditioning, een muziekinstallatie en televisie, een minibar, kluis én een jacuzzi! Het hotel biedt tal van activiteiten aan in de buurt, al kan je ook gewoon aan het verwarmde zwembad blijven liggen of relaxen in de sauna.

Nog zo’n tophotel is het Laguna Gran Hotel in San Cristóbal de La Laguna. Al meteen bij het binnenkomen ruik je de heerlijke geur van hars en cederhout. Dat hout is namelijk nog steeds opvallend aanwezig in dit charmante gebouw uit 1776. Het vernieuwde hotel heeft 123 kamers en verschillende feestzalen. Dat maakt het een populaire accomodatie voor grootste trouwfeesten. Met het publieke restaurant Gran Laguna en het zwemcomplex Del Agua kom je zeker niets tekort. Bovendien geniet je vanop het dak van het gebouw van een adembenemend uitzicht op de bergen van het Anaga natuurreservaat.

Een ontspannend verblijf voor lichaam en geest

 

Zoek je een hotel waarbij je de zee kan ruiken tot op je kamer, dan moet je bij het OCÉANO Hotel Health Spa zijn. Een slaapplaats dichter bij de zee kan je bijna niet vinden en het hotel is bovendien omgeven door groengebied en magnifieke natuur. Hier kan je je vakantie combineren met verschillende gezondheidstherapieën en behandelingen om even helemaal in het moment te leven en in harmonie met de natuur en jezelf. Dat doe je in alle comfort in een van de 91 studio’s of suites, terwijl je overdag kan relaxen in de tuin of aan het verwarmde zwembad met zeewater. In het OCÉANO Restaurant schuif je aan tafel voor gezonde gerechten op basis van verse en lokale producten. Aan het ontbijtbuffet proef je bijvoorbeeld van heerlijk vers fruit van het eiland en typische geitenmelk afkomstig uit La Punta.

Tot slot ligt ook het luxehotel Royal Hideaway Corales Suites niet ver van de zee en kan je er, zoals de naam al doet vermoeden, in alle rust genieten van je gezelschap. Verschillende suites hebben een privézwembad en een frontaal zeezicht. Er is een volledig Adults Only-gedeelte voor de ultieme rust als je zonder kinderen reist. Het hotel heeft maar liefst drie verwarmde zoutwaterzwembaden, gratis fitness, animatie en verschillende restaurants en bars zodat je bijna de klok rond ergens terecht kan voor een hapje of een drankje. Je kan er verder ook een dagje boeken in het spacentrum met sauna, hamam en verschillende schoonheids- en wellnessbehandelingen.

Klaar om er even helemaal tussenuit te zijn en jezelf de ultieme vakantie op Tenerife te gunnen? Boek dan voor jou of je bubbel een van de vele luxueuze resorts of boetiekhotels en ontspan lichaam en geest in de schitterende omgeving en het warme klimaat dat het eiland te bieden heeft.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord